Şehit annesi, oğlunu 'Gamzeli yavrum' diyerek uğurladı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarının roketatarlı saldırısında şehit düşen Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik (39), Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Alime Çelik'in, "Toprağa mı düştün gamzeli yavrum" şeklinde ağıt yakması ve baba Mustafa Çelik'in 'Beni de götür oğlum' diye ağlaması herkesi duygulandırdı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden terör operasyonunda roketatarlı saldırı sonucu ağır yaralanan Binbaşı Turgay Çelik, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Aslen Sivaslı olan, babası İstanbul'da yaşayan şehit Çelik'in naaşı, Kayserili olan eşi Hayriye Çelik'in isteği üzerine, toprağa verilmek üzere Kayseri'ye getirildi.

İkindi namazı sonrası Kalemkırdı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 3 çocuk babası şehit Çelik'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cami avlusuna, silah arkadaşlarının omuzunda getirildi. Baba Mustafa, anne Alime Çelik ve kız kardeşi Nazlı ile diğer yakınları tabuta sarılarak uzun süre ağıt yaktı. Anne Çelik, "Doyamadım sana yavrum, yavrum. Yanımda kalmadın hiç yavrum. Okudunuz gittiniz yavrum. Gamzeli yavrum, yanakların gamze gamzeydi." şeklinde ağıt yakması herkesi duygulandırdı. Acılı baba Çelik de "Beni de götür oğlum." diyerek gözyaşı döktü. Anne ve babayı görevliler, tabutun başından güçlükle aldı.

İkindi namazının ardından şehidin cenaze namazını Kayseri Müftüsü Şahin Güven kıldırdı. Daha sonra top arabasına götürülen tabuta baba Mustafa Çelik omuz verdi. Bazı vatandaşların asker selamıyla uğurladığı şehidin naaşı, kalabalığın 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları ve tekbir sesleri arasında Hava Şehitliği'ne kadar götürüldü. Şehit Turgay Çelik, burada okunan Kur'an ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehidin cenaze töreninde, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş hazır bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit annesi, oğlunu 'Gamzeli yavrum' diyerek uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER