Şehit ateşi Gaziantep'in İslahiye ilçesine düştü


Başkent Ankara'da dün meydana gelen patlamada, Gaziantep'in İslahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Yener şehit düştü.

Mehmet Yener'in şehadet haberi, İslahiye'nin Kozdere Mahallesi'ndeki baba ocağına akşam saatlerinde ulaştırıldı. Yener'in şehit olduğu haberini yakınlarına Nurdağı Kaymakamı ve İslahiye Kaymakam Vekili Seyfullah Ordueri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ali Kahveci ile İlçe Müftüsü Ramazan Yıldırım verdi.

Oğlunun şehit olduğu haberini duyan baba Yahya Yener, anne Fatma Yener ve şehidin akrabaları sinir krizi geçirdi. 1978 doğumlu olan şehit Mehmet Yener'in görevinde 19. yılıydı. Şehit Mehmet Yener, bundan önce Çanakkale'de görev yapıyordu. Eşi öğretmen olan, 2 çocuk babası Mehmet Yener`in teşhisi için Isparta`da polis olan ağabeyi Ömer Yener'in de Ankara'ya gittiği belirtildi. 2 yıl önce Ankara ya tayini çıkan Mehmet Yener, 13 yıllık evli olup 11 ve 1 yaşlarında iki çocuk babasıydı.

Acı haberin verilmesinin ardından, Yener`in ailesinin kaldığı evin önüne İslahiye Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Kozdere Mahallesi'ndeki camide şehidin salası verilirken, şehidin babası Yahya Yener'i, Kaymakam Seyfullah Ordueri teselli etti. Taziye evinde de şehit astsubay için İslahiye Müftüsü Ramazan Dolu tarafından dua edildi.

Şehit Mehmet Yener'in cenazesi, Ankara'da yapılacak askeri törenin ardından memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toprağa verilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit ateşi Gaziantep'in İslahiye ilçesine düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER