Şehit babası: Türkler ve Kürtler arasında ayrılık gayrılık yok


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, nöbet tuttuğu sırada Suriye sınırı tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Er Gökhan Çakır'ın babası Faruk Çakır, Türk ve Kürtlerin arasında ayrılık gayrılık olmadığını söyledi.

Faruk Çakır, kendilerine saldırı yapıldığı yönünde basında yer alan haberlerin asılsız olduğunu dile getirerek, "Bu, Türk ve Kürt kardeşliğinin son kurbanı olsun. Artık analar ağlamasın, yürekler yanmasın, benim istediğim bu. Son kurbanımız olsun tamam mı. Başka analar ağlamasın. İş yerlerimize bir saldırı yok, burada kardeş gibi yaşıyoruz." diye konuştu.

Taziye çadırında başsağlığı temennilerini kabul eden baba Faruk Çakır'ın yanı sıra sözlerinin çarpıtıldığını anlatan amca Kutbettin Çakır ise "Bizim hiçbir iş yerimize saldırı olmamıştır. Herkesten Allah razı olsun, bizim acımızı paylaştılar. Acımız büyük, ateş düştüğü yeri yakar. Bir an önce çözüm olmasını istiyorum. Keşke olmasaydı. Oldu artık, başka canlar yanmasın." dedi.

Barış istediklerini söyleyen dayı Mehmet Yılmaz da "Acımız çok büyük, içimiz yanıyor. Bir dümenin içine girmiş gidiyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Biz barış istiyoruz. Savaşı istemiyoruz. Zaten istemedik. Bu birilerinin oyunu." diye konuştu. Diğer yakınlarının da "Hepimiz kardeşiz." demesi dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit babası: Türkler ve Kürtler arasında ayrılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER