Şehit polis memuru köyünde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi


Mardin'in Dargeçit ilçesinde sabah saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit olan polis memurlarından Mehmet Hüseyin Balta, memleketi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

ilçesindeki Aşağı Konaklı Köyünde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Mezarlığın alanda bulunan bazı evlerin damlarına ise Türk bayrağı asıldı.

Dargeçit'de teröristler tarafından yola döşenen bombanın uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 polisten biri olan Diyarbakırlı Mehmet Hüseyin Balta'nın baba ocağında ateş düştü. Çınar ilçesine bağlı Aşağı Konak köyünde acı haberi duyan yakınları, şehidin daha önce yaşadığı evde akın etti. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınları, sinir krizi geçirdi. Şehit polis memuru Mehmet Hüseyin Balta'nın naaşı, Mardin'de düzenlenen cenaze törenin ardından akşam saatlerinde karayoluyla Aşağı Konaklı köyüne getirildi. Şehit polis memurunun babası Alihan Balta ile annesi Adile Balta'nın İstanbul'dan gelmesi nedeniyle şehidin toprağa verilmesi gecikti. Polis memurunun annesi ve babası gelince Kürtçe ağıtlar yükseldi. Oğlunun tabutunu görünce çığlıklar atan anne Adile Balta, daha sonra ambulansın içerisine giderek oğlunun tabutuna sarıldı, gözyaşı döktü.

Mezarlığa getirilen şehit polis memurunun annesi Adile Balta, oğlunun fotoğrafını havaya kaldırarak "Oğlum, oğlum" diye feryat etti. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Balta, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Aşağı Konaklı köyünde ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ve Çevik Kuvvet, mezarlığın çevresini çembere aldı. Bazı evlerin damlarına ise askerler yerleştirildi.

Şehit polis memuru Mehmet Hüseyin Balta, toprağa verilmeden önce Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve güvenlik güçleri, acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Mezarlığın olduğu yakınlarda bulunan bazı evlerin damlarına Türk bayrakları asıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis memuru köyünde Kürtçe ağıtlarla toprağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER