Şehit polis memuru Öztürk dualarla toprağa verildi


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru evli 2 çocuk babası Ali Öztürk (33) Çermik'in Gürüz köyünde kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kazılan hendekleri kapatmak için mahalleye giden polis ekiplerine ateş açıldı. Güvenlik nedeniyle bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törenin ardından şehit polisin cenazesi, helikopterle Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Gürüz köyüne gönderildi. Helikopterden indirilen şehit Öztürk'ün naaşı, baba evine getirildi. Cenaze getirilmeden önce şehit polisin baba evine dev Türk bayrağı asıldı. Cenazeyi gören şehidin yakınları sinir krizi geçirdi, sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Daha sonra baba evinden alınan şehit polis memuru Ali Öztürk'ün cenazesi, köy mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı gözyaşı ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Öztürk'ün komşusu İbrahim Kalender, "Ne oluyor, her gün şehit geliyor? Bunun sebebi kimdir? Sebebi HDP'dir. Dedi ki; 'biz 6 milyon oy almışız, hakkını vereceğiz' Hakkı bu mudur? Lanet olsun sana. Siverek'te yüzde 60 oy aldın, karşılığında şehrimize cenaze getiriyorsun. Lanet olsun, kahrolsun PKK. Ne için yapıyorsunuz? Davanız nedir? Ben de Kürt'üm. Hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis memuru Öztürk dualarla toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER