Şehit Tercan'ı yaralı arkadaşları uğurladı


Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Tercan için tören düzenledi. Törene aynı çatışmada yaralanan şehidin arkadaşları da katıldı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Görese Dağı kesiminde güvenlik güçleriyle terer örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada ağır yaralanarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastanesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Tercan için uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı. Tören, şehidin naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Yarbay Feridun Çağlar'ın yaptığı konuşmanın ardından dua okundu. Törenin sonunda Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Tercan'ın cenazesi memleketi Malatya'ya gönderilmek üzere uğurlandı. Törene şehidin yaralı arkadaşları ile ailesi de katıldı.

Uğurlama töreninin ardından Vali Aksoy, çıkan çatışmada yaralanan jandarmaları ziyaret etti. Yaralı jandarmalar ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Aksoy, yaralılar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Tercan'ı yaralı arkadaşları uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER