Şehitler için Konak Meydanı'nda cenaze namazı kılındı


İzmir'de, Dağlıca ve Iğdır'da şehit olan polis ve askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'deki camilerde de öğle namazından önce şehitler için sela verildi. Türkiye Kamu Sen üyeleri de namazın ardından Konak Meydanı'ndaki Konak Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı. MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan ve meydanda bulunan çok sayıda vatandaş da namaza katıldı. Ardından şehit asker ve polisler için eller semaya açılıp dua edildi, Kur'ân okundu.

'BU MESELE, MİLLİ BİR MESELE'

Cenaze namazının ardından konuşan Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, "Bu mesele hiçbir kimsenin başkan olmasından, vekil olmasından daha önemli değil. Bu mesele, milli bir mesele. Biz son zamanlarda 100 civarında şehit vermişiz. Gencecik evlatlarımız şehit olmakta. Bizim hiçbir vatandaşın diliyle, diniyle, ırkıyla, meşrebiyle bir meselemiz yok, olamaz. Yıllardan beri söyledik, çözüm sürecinin çözülme süreci olduğunu ve bugün görüyoruz. Türkiye Kamu Sen olarak hep söyledik, terörle pazarlık yapılmaz diye. Yapılan pazarlıkların bugün yansımasını görüyoruz. Dağdaki teröristlerin şehre indiğini, ağır silahların şehre indiğini maalesef bugün görüyoruz. Bizim Kürt kökenli hiçbir vatandaşımızla problemimiz yok." dedi. Her şehit haberiyle ciğerlerinin yandığını ifade eden Doğruyol, bu meselenin milli mesele olduğunu belirterek, provokasyonlara gelinmemesi uyarısında bulundu. Doğruyol, "Kürt kökenli vatandaşlarımıza eziyet etmeyelim. Bu sonuçta bizim kaosa sürüklenmemizi getirir. Dış güçlerin istediği de emin olun budur." diyerek sağduyu çağrısı yaptı.

"Ya Allah Bismillah Allahü Ekber" diyerek tekbir getiren gruptakiler, "Çözümcüler istifa" sloganı attıktan sonra dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehitler için Konak Meydanı'nda cenaze namazı kılındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER