Şehzadeler Kaymakamlığı internet kafe işletmecilerine eğitim düzenledi


Manisa'nın Şehzadeler Kaymakamlığı tarafından, desteğiyle ilçedeki internet kafe işletmecilerine eğitim verildi. Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası'nın desteğiyle düzenlenen eğitime, ilçedeki 49 internet kafeden bazıları katıldı.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nurullah Odabaş, senede bir kez düzenlenen, "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Uygulamaları" konulu eğitime katılmanın mecburi olduğunu, katılmayanlara 208 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. Bu yılki eğitime katılımın az olduğuna dikkat çeken Odabaş, "49 tane internet kafecimiz var. Kaç kişi var burada? 20 kişi. Yarısı gelmiş sadece. Gelmeyenlere cezai müeyyide uygulayacağız diyoruz. Biz ceza uygulama taraftarı da değiliz ama verilen emri yerine getirmiyorsa bir kişi, bunu uygulamak zorundayız. Yazdığımız yazıda, katılmayanlara emre aykırı hareket etmekten dolayı cezai müeyyide uygulanacağını yazmıştık. Geçen sene bu toplantıyı ikinci kez yapmak zorunda kaldık. İkinci kez, yazdığımızda cezayı, gelmeyen arkadaşlar anında geldiler." dedi.

Eğitime destek veren Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen de şunları söyledi: "Yapılan eğitim, yıllık yapılması gereken zorunlu bir eğitimdir. Bütün internet kafelerin bu eğitimden geçmesi gerekiyor. Değişen ve gelişen teknoloji, bilgisayarların altyapısıyla ilgili yeniliklerin anlatıldığı bir toplantı. 2007 yılında çıkan İnternet Kafe Yönetmeliği'ne göre her yıl yapılması zorunlu olan bir toplantı. Toplantıya katılmak ve bütün üyelerimizin buradan eğitim alması mecburidir. Bu toplantılara katılmayan üyelere, 208 TL idari para cezası kesilecektir. Son günlerde toplumsal olaylarda internet kafelerde işlenen suçlarla ilgili bunların denetim altında olması gerekiyor. Yapılan her işlemin kayıt altında tutulması, logların kayıt altında olması, kullanılan IP'lerin sabit olması gibi konulara değiniliyor. İçeriklerin, bu zorunlu olması gereken altyapının olmaması durumunda ağır cezalar uygulanıyor. Onun için internet kafe işletmeciliği hassas bir iş. Onun için işletmecilerin çok dikkatli olması ve her yıl bu eğitimi alması gerekiyor." CİHAN
<< Önceki Haber Şehzadeler Kaymakamlığı internet kafe işletmecilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER