Semih Yalçın'dan dobra koalisyon açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Samanyolu Haber TV'ye seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Semih Yalçın'dan dobra koalisyon açıklaması

Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sunuculuğunu yaptığı 'Günlük'e konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın gündeme ilişkin çok net açıklamalar da bulunurken özgürlük ve mağduriyetlere karşı taahhütlerini de yineledi.

Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi'nin artık iktidar olmak istediğini ve bunun için ise hem kendilerine hem de vatandaşa ihanet etmeyerek AKP ile herhangi bir koalisyona girişmeyeceklerini belirtti. İktidar olmaları halinde AKP'nin 13 yıllık yolsuzluklarının hesabını soracaklarını vaat eden bir partinin ittifaka gitmesinin mümkün olmadığını söyledi.

'MHP'nin gündeminde koalisyon yok. Milliyetçi Hareket Partisi iktidara kilitlenmiştir. Eğer muhalefet var dersek AKP'nin hatasına düşmüş oluyoruz. 46 yıl sonra artık iktidar olmak istiyoruz. İktidar olacağız. MHP'nin, AKP ile ortak olmasını önce kendimize sonra milletimize saygısızlık olarak görüyoruz. Hem 13 yıllık yolsuzluğun hesabını soracağım diyorsunuz ondan sonra çıkıp kendi çıkarınız için AKP ile ittifak yolu arıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Bu milleti bu anlamda aldatmış oluruz. Biz bunu yapmayız.'

MHP'nin ekonomik olmayan vaatlerinden ve bu vaatlerle iktidara gelince neler yapılacağından da bahseden Semih Yalçın 'ayırım yapmadan mağduriyetleri gidereceklerinin' altını çizdi.

Biz iktidara gelirken yalan söylememeyi taahhüt ediyoruz. Çalmamayı taahhüt ediyoruz. Orhun Abideleri'nde olduğu gibi 'aç milleti tok kılmayı, o milleti giydirmeyi' taahhüt ediyoruz. Hiç bir insanımızı ayırt etmeden hepsinin mağduriyetini gidermeyi taahhüt ediyoruz. Mezhep, cemaat, etnik grup gibi ayrımımız yok. Demokratik hukuk ilkeleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bir mağduriyeti varsa bunun telafisinin emniyet sibobuyuz biz; bunlarla iktidara gelme niyetindeyiz.'


Semih Yalçın'dan seçime günler kala koalisyon açıklaması | Samanyolu Haber

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Semih Yalçın'dan dobra koalisyon açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER