Serbest kalan Yasin Topçu: Hukuk bugün bize yarın başkalarına lazım olacak


17 Aralık yolsuzluk operasyonlarında görev alan ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 14 emniyet mensubu, çıkarıldıkları mahkemedeki sorgularının ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Aileleri ile adliye çıkışında hasret gideren polisler, basın mensuplarına konuştu.

'HUKUK BUGÜN BİZE YARIN BAŞKALARINA DA LAZIM OLACAK'

Yıllarca vatan, millet ve bayrak aşkıyla yetiştirildiklerini anlatan İstanbul Mali Şube eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, "Biz yıllardan beri vatan, millet, bayrak aşkıyla yetiştirildik. Vatanımıza, milletimize, devletimize hizmet etmeyi en büyük şeref ve onur kaynağı olarak bildik. Bugün adalet böyle tecelli etti. Eğer devletimiz, milletimiz bizim cezaevinde yatmamızdan mutlu olacaksa biz zaten valizimizi hazırladık geldik. Cezaevine giderdik arkadaşlarımızla beraber yatardık. Tutuklansaydık arkadaşlarımızın yanına giderdik, serbest kaldık ailemizin yanına gidiyoruz. İnşallah adalet eşini, çoluğunu çocuğunu dört gözle bekleyen Silivri'deki arkadaşlarımızı da biran evvel bu mağduriyetlerini sona ermesini diliyoruz. Hukuk herkese lazım; bugün bize yarın başkalarına. Hukuka olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Bizim bu ülkeden başka yaşayacağımız toprağımız yok. Ve ömrümüzün geri kalanını da bu vatana, bu millete hizmet etmek için sarfedeceğimizi beyan edebilirim." dedi.

'SERBEST KALMAMIZA NEDEN OLAN KONULARLA İLGİLİ İÇERİDE OLAN ARKADAŞLARIMIZ VAR'

Kendileriyle aynı konularda yargılanmalarına rağmen hala cezaevinde olan arkadaşlarının olduğunu belirten Başkomiser Mehmet Akif Üner, "Ben adaletin bu topraklarda mağdur olmuş, haksızlığa uğramış kim olursa olsun herkes için tecelli etmesini bundan sonra beklemekle geçireceğim. Bugün adalet bizim için tecelli etmiş durumda ama adaleti dört gözle bekleyen çok sayıda insan var. Bunlardan büyük bir kısmı bizim arkadaşlarımız, dostlarımız. Tanımadığımız insanlar da var cezaevlerinde. Eğer ciddi bir şekilde haksızlığa uğramış ne kadar insan varsa cezaevlerinde herkes için adaletin en kısa sürede tecelli etmesini diliyorum. İnşallah en kısa zamanda herkes özgürlüğüne kavuşur ve bu memlekette yarım bıraktığı hizmetlere devam etmeye çalışır. Biliyorsunuz yaklaşık bir buçuk senedir Silivri Cezaevi'nde haksız olduğunu herkesin bildiği konulardan dolayı çok sayıda tutuklu arkadaşımız var. İnsanların bir buçuk senedir tutuklu olması onların suçlu olduğu anlamına gelmiyor. Mesela şuan bizin serbest kalmamıza neden olan konularla alakalı içeride birebir aynı pozisyonda olan arkadaşlarımız var onlar tutuklu. Yani bu durum aslında adaletin tam anlamıyla tecelli ettiği anlamına gelmiyor. Onun için özellikle Silivri'de ve çeşitli illerde cezaevlerinde kalan insanlar için adaletin bir an önce tecelli etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Polislerin avukatı Avukat Murat Erdoğan ise "Yöneltilen sorular geneli itibariyle kamuoyunun da bildiği gibi siyasi içerikli bir takım argümanların olduğu sorular yöneltildi. Bu süreç de zaten siyasi bir süreç. Hukuki olarak da tutarlı bir tarafının olmadığını düşünüyoruz. Ve bir hukukçu olan hakim bey de takdirleriyle değerlendirdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi. Soruşturmanın gizliliği ihlali olmaması açısından içerik itibariyle siyasi bir süreç yaşıyoruz, bu sürecin gerekleri soruldu ve cevapları da verildi." ifadelerini kullandı

CİHAN
<< Önceki Haber Serbest kalan Yasin Topçu: Hukuk bugün bize yarın başkalarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER