SERKA: Dünyada en önemli alan gıda


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, insan türü devam ettiği sürece gıda probleminin devam edeceğini söyledi. Bu bağlamda, bölgenin ana sektörü tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Kapu, "Dünyada gittikçe de gıda problemi artıyor. O yüzden ilk fark edildiğinde önemsiz bir alan gibi görünebilir ama dünyanın en önemli alanı üzerine çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten SERKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Ajans'ın desteği ile ayağa kalkan tarihi binada işletmeye açılan Katerina Turistik Oteli'nde basın açıklaması yaptı. Kapu, kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bölgenin ana sektörünün tarım ve hayvancılık olduğu üzerinde duran Kapu, gıda probleminin dünya genelinde gittikçe artığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kapu, "Bizler gelinen bu noktadan itibaren bunu daha rasyonel bir temel üzerine inşa edersek önümüzdeki yıllarda bunun daha iyi sonuçlarını görebiliriz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"BASIN PROJE ÜRETSİN, DEĞERLENDİRELİM"

SERKA Genel Sekreteri Prof.Dr. Kapu, gazetecilerle ilgili de program düşündüklerini ifade ederek, "Siz bir şeyler üretip bizlere getirirseniz değerlendirilir. Sizlerin teknolojinizi yenilemeniz ya da eğitim olabir, biz bunların hepsini destekliyoruz. Bu konuda siz bizi zorlayacaksınız. Bakın bize bir bu konuda, 'Eksiklik hissettiğimiz konu budur' diye gelin, kanallarımız açık ve mekanizması çok da hızlıdır. 10 milyonluk iş de yapabilirsiniz, 500 milyonluk iş de yapabilirsiniz." şeklinde destek vadetti. CİHAN
<< Önceki Haber SERKA: Dünyada en önemli alan gıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER