Serkan Çalık: Galatasaray'ın bendeki yeri ayrıdır


2. Lig Beyaz Grup'u şampiyon tamamlayarak PTT 1. Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor'un gurbetçi oyuncusu Serkan Çalık, şampiyonluk ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sezona şampiyonluk parolası ile başladıklarını söyleyen Serkan Çalık, "Şampiyon kadromuza son katılan oyunculardan biriyim, teklif geldiğinde takım kadrosunun tecrübeli ve benim hedeflerimle uyuştuğunu anlayınca başkanımız Adil Gevrek ile görüşerek imzayı attım." diyerek, şöyle konuştu:

"Takımımız ve kendi adıma zorlu ama bir o kadar da güzel bir sezon geçirdik. Başkanımızın 440 günlük cezası, seyircisiz oynadığımız maçlar, haksız kararlar ve kartlara rağmen sezonu zirvede tamamladık. Yeni Malatyaspor'u hak ettiği liglere çıkardığımız için mutluyuz. Şampiyonlukta emeği geçen sezona başlangıç yaptığımız Mustafa Uğur ve sezonu tamamladığımız Feyyaz Uçar hocalarımız ve ekibine, başkanımıza, yönetim kurulumuza, emekçilerimize ve bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen, yıllardır bu anı bekleyen Malatya halkına ve büyük taraftarımıza teşekkür ediyorum."

Kariyer planlaması ile ilgili sorulan sorulara da cevap veren başarılı oyuncu, "Sezon başında Malatyaspor ile 2 yıllık anlaşma imzalamıştık, ilk senesinde şampiyonluk duygusunu yaşadık. İnşallah herhangi bir sorun olmaz ise gelecek sene de sarı kırmızılı forma ile PTT 1. Lig'de elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraşacağım. Eğer anlaşamazsak da kariyer planlamam da bundan sonra 1. Lig, daha sonraki dönemlerde ise tekrardan Süper Lig'de oynamak yer alıyor. Yaşadığım bazı sakatlıklardan dolayı futbol hayatımda gerileme yaşadım, artık Allah'da izin verirse bundan sonra futbolseverlere daha iyi bir Serkan Çalık izlettireceğim." diye konuştu.

En son şampiyonluğunu 2008 yılında Galatasaray ile yaşadığını belirten tecrübeli oyuncu, "Kariyerimde daha önceden 1 kez Almanya'da 2. Lig, 1 kez de Galatasaray ile lig şampiyonluğu yaşamıştım, Galatasaray'ın benim kariyerimde ayrı bir yeri var. Onun için yıllar sonraki şampiyonluğumu yine sarı kırmızılı bir ekiple yaşamak gurur verici bir durum. Bu nedenle de bu sene Süper Lig'de şampiyonluğun Türkiye'de futbol ile tanıştığım kulüp olan Galatasaray'ın yaşamasını isterim. Tesadüf müdür bilmem ama bu sezon şampiyonluk yaşayan 2. Lig'de Malatyaspor ve Göztepe, 1. Lig'de Kayserispor'un renkleri sarı kırmızı." diye konuştu.

2014-15 sezonunda Yeni Malatyaspor ile 33 karşılaşmaya çıkan Serkan Çalık, 5 gol ve 9 asistlik performansıyla şampiyonlukta önemli bir rol oynadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Serkan Çalık: Galatasaray'ın bendeki yeri ayrıdır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER