Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'a çatışmalarda ölen çocukları sordu


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na son 5 ayda yaşanan çatışmalarda yaşanan çocuk ölümlerini sordu.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesinde hangi tarihde kimin öldüğü listesini vererek ardından şu soruları yöneltti:

"Listede isimleri, yaşları ve ölüm tarihleri bulunan 44 çocuğun son 5 ayda ortaya çıkan çatışma sürecinde yaşamlarını yitirdikleri doğru mudur?

Listede adı bulunan çocukların ölüm nedenleri nedir? Bu çocuklar içinde yaşamlarını doğrudan güvenlik güçlerinin fiilleri nedeniyle yitirmiş olanlar var mıdır? Varsa kimlerdir?

Listede adı bulunan çocukların ölümlerine ilişkin sorumluluğu olanlar hakkında açılmış herhangi bir idari veya hukuki soruşturma var mıdır? Yoksa bu sivil/çocuk ölümlerinin de üstü 'cezasızlık' geleneğinin yeni bir uygulaması olarak örtülecek midir?

Hükümetin operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları arasında, sivil halkın zarar görmemesi için gerekli önlemleri aldığı bizzat hükümet yetkililerince ifade edilmiş olmasına rağmen, 5 ayda 44 çocuğun yaşamını yitirmesi nasıl açıklanabilir? "

CİHAN
<< Önceki Haber Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'a çatışmalarda ölen çocukları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER