Sideli işadamları jandarmaya taziye ziyaretiyle terörü kınadı


Antalya Sideli turizmci işadamları son günlerde artan terör olaylarını kınamak için Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu.

Turizmci Murat Güven öncülüğünde bir araya gelen Sideli işadamları Manavgat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk'u makamında ziyaret ederek şehit düşen askerler adına başsağlığı diledi. İşadamı Güven, şehit düşen tüm askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı askerlere de acil şifalar dilediğini söyledi. Milletçe teröre karşı tavır alma zamanı olduğunu belirten Güven, Side'de esnaflar olarak teröre tepki göstermek için iş yerlerini ay yıldızlı Türk bayraklarıyla donatacaklarını kaydetti. Güven, "Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Her gün aldığımız şehit haberleri yüreklerimizi dağlıyor. Terör saldırısında şehit olan asker de polis de sivil de bizim vatandaşımız. Daha kısa önce Serik'te bir Mehmetçiğimizi, Alanya'da bir polisimizi şehit verdik. Hepsinin mekanları cennet olsun. Huzur ve güvenin olmadığı yerde ticaret de olmaz. Hiçbir şey olmaz. Milletçe acımızı paylaşmak için yanınıza gelerek taziye ziyaretinde bulunduk." diye konuştu.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ufuk Aruk işadamlarının taziye ziyaretlerinin kendilerine moral ve güç verdiğini söyledi. Ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini belirten Aruk, teröre karşı milletçe kenetlenme ve birlik olma zamanı olduğunu ifade etti.

SİDE'DE HAVAİ FİŞEK ATIMI YASAKLANMALI

Side Tekstilciler Derneği Başkanı Muzaffer Kılcı, sürdürülebilir turizmin temelini oluşturan güven ve huzurun sağlanacağını, güven ve huzurun olmadığı bir yerde güvenli ticaretin olmayacağını söyledi. Son zamanlarda artan terör olayları ve şehit haberlerinin Side'de esnafı derinden yaraladığını belirten Kılcı, turizmin hassas dengeler üzerinde yürüdüğünü kaydetti.

Bölgeye yıllık ortalama 4 milyon turist geldiği Antalya turizminin kalbinin Side olduğunun altını çizen Kılcı, "Acımız çok büyük. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde turistlerin tedirgin olmaması için Side'de havai fişek atımı bile yasaklanmalı. Turist bu konuda çok hassas. Baharda gök gürültüsünden korkan Avrupalı turistlerin olduğuna şahit olduk." ifadesinde bulundu.

Saat 24.00'ten sonra Side'de tarihi çarşı yolunun açıldığını hatırlatan Kılcı, bu saatten sonra yol açılmasının bu güzergahta bulunan esnaf için risk olduğunu söyledi.
Bu saatten sonra Side'ye giriş kapılarının açılmasıyla yol güzergahında gürültü kirliliği yapan otomobil ve motosikletlerin yoğunluk arz ettiğinin altını çizen Kılcı, esnaf ve turistlerin gürültü kirliliğinden etkilenmemesi için giriş saatinin saat 02.00'ye çekilmesinin daha doğru olacağını sözlerine ekledi.jandarmaya-taziye-ziyaretiyle-teroru-kinadi-1853317.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sideli işadamları jandarmaya taziye ziyaretiyle terörü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER