CHP'li vekillerden AK Parti'ye 'Barış Bloğu' tepkisi


İzmir'de AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında "Barış Bloğu" tartışması yaşanıyor. CHP'li milletvekillerini, Barış Bloğu'nun 22 Ağustos 2015'te İzmir'de düzenleyeceği mitinge destek vermekle eleştiren AK Parti milletvekillerine cevap geldi. CHP milletvekilleri Mustafa Balbay, Tacettin Bayır ve Musa Çam, düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır." cevabını verdi.

Balbay, Bayır ve Çam ile CHP İl Başkanı Bedri Serter, ortak basın toplantısı düzenledi. İlk sözü alan Serter, AK Parti İzmir İl Başkanı ve milletvekillerinin açıklamalarına tepki göstererek, "AKP'lilerin partimizi hedef alan mesnetsiz açıklamalarını şaşkınlıkla izledik. CHP terörün bitmesi, Türkiye'deki gerçek ve kalıcı huzurun, barışın sağlanması için samimiyetle çalışan, çaba gösteren tek partidir. Bizler ülkenin her köşesinde insanlarımızın, 'Barış istiyoruz. Yeter artık, bitsin bu terör.' dediğini biliyoruz. Milletimizin sesine kulak veriyoruz. Bizim terör bitsin, canlarımız yitip gitmesin diye yaptığımız çalışmaları, hiç kimse kendi kirli pazarlıklarına karıştırmasın. Dün AKP il başkanının ve milletvekillerinin yaptığı açıklamalar ancak, yavuz hırsızın ev sahibini bastırması deyimiyle söylenebilir." dedi.

'SİLAH DEPOLARI HANGİ İKTİDAR DÖNEMİNDE OLDU?'

Toplantıda konuşan Milletvekili Balbay ise, "Biz CHP olarak 29 Temmuz günü, 7 Temmuz'dan itibaren yükselen terör karşısında Meclis'in toplanmasını ve terör olaylarının araştırılmasını istedik. Bütün kentlerde silah depolarının bulunduğu iddia ediliyor. Bu silah depoları, hangi iktidar döneminde olmuştur? Son 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetmektedir de kamu düzeni bu noktaya gelmiştir? Araştırılsın istedik ama maalesef AKP ve MHP oylarıyla terörün araştırılması engellenmiştir. Şimdi AKP milletvekilleri, özellikle dün yaptıkları açıklamayla birlikte kendi sorumluluklarını unutup, topu kendilerinin üzerinden atıp sözümona CHP'yi de adeta terör örgütleriyle birlikte hareket eder konuma getirmek istemişlerdir. Son bir ayda 32 şehidimiz var. Bu 32 şehidin ana sorumlusu AKP'dir. Gelinen bu noktadan sonra AKP'nin açılımı şudur: 'Akan Kanın Partisi'. AKP, akan kanın partisidir." diye konuştu.

Milletvekili Bayır da şunları söyledi: "Bu iddialarda bulunacak en son kişi, AKP il başkanı ve dört milletvekilidir. Daha 12 gün önce CHP'nin önergesiyle Meclis'te bir soruşturma önergesi vermiştik. Terörle ilgili bir komisyon kuralım demiştik. Bizler orada barış için el kaldırırken ne yazık ki AKP'li ve MHP'li milletvekili arkadaşlarımız, el kaldırmayarak bu komisyonun seçilmesine engel oldular. Sanki bu terörü yaratanlar, İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Zeynep Altıok ve Musa Çam. Gerekçe, Barış Bloğu toplantısına katılmamız. Biz oraya İzmir sivil toplum örgütleri, sendikalar, DİSK, İzmir Mimarlar Odası'nın daveti üzerine gittik. Biz terörün her türlüsüne karşı olduğumuz gibi barış isteyen herkesle de yan yana geliriz. Bizim vatanseverliğimizi en son ölçecek, tartacak olan AKP'li milletvekilleridir. Ben kendi adıma, benim vatanseverliğimi AKP'li milletvekilleri yargılayamaz ve sorgulayamaz. Söyledikleri bütün cümleleri kendilerine iade ediyorum. Asla ve asla bizler, terör örgütüyle işimiz olmayacağı gibi terörün her zaman karşısındayız ve biz barıştan yanayız."

Milletvekili Çam ise şunları kaydetti: "Suruç'ta 31 genç insan katledildi. Hemen arkasından iki polis, uykusunda şehit edildi. Hemen arkasından Doğubeyazıt'ta 2 gr. değil, 2 kilo değil, 20 kilo değil, 200 kilo değil, 2 ton patlayıcı maddeyle bir karakola saldırılıyor ve oradaki askerlerimiz şehit oluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin istihbarat örgütünün bunları bilmemesi, bunları yakalayamaması demek, hiçbirimizin can güvenliğinin olmadığını açık ve net ortaya koyuyor. Evet, bizler inadına barış diyoruz, inadına kardeşlik diyoruz. Eğer onlar savaş istiyorsa söyleyecek sözümüz yok." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekillerden AK Parti'ye 'Barış Bloğu' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER