Silvan halkı, çatışmaların bitmesini istiyor


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçen salı günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 1 polis memurun şehit olduğu, 4 sivil vatandaşın öldürüldüğü Silvan'da, halk çatışmalardan rahatsız olduğunu ifade ediyor. Yaşanan olaylardan sonra çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu belirten vatandaşlar, bir an önce silahların susmasını ve barışın gelmesini istiyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kazılan hendekleri kapatmak ve kurulan barikatları yıkmak için güvenlik güçleri bölgeye operasyon düzenledi. Tekel, Mescit ve Konak mahallerine giren Özel Hareket Polisleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. 1 polis memurun şehit olduğu, dört sivil vatandaşın öldürüldüğü Silvan'da çatışmalar aralıksız sürüyor.

Vatandaşlardan, Abdulkerim Bozkurt, "AK Parti iktidara geleli bizler hep barış dedik, Maalesef barışa yönelik herhangi bir adım atılmıyor. Savaşlar durdurulmuyor. Adım atılmıyor. Takel, Mescit ve Konak mahallerinde 6'ıncı defa sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. 4 gün her tarafı harabeye çevriliyor. Burası Kobani'ye çevrildi. Sözde Avrupa Birliği'ne adım atılıyor. Sivil insanlar ölüyor. Bu şiddet nereye kadar. Biz barı istiyoruz. Barıştan yanayız. Savaştan yana değiliz." dedi.

Üniversiteye hazırlanan Metin Çalışar ise "Bizim okullarımızı bize zindan ettiler. Resmen mezarlığa döndü. İnsanlık suçu işliyorlar. Tanklar Silvan'a girmiş. Bu insanların hali ne olacak. Dedem, ninem, annem ve babam Mescit Mahallesi'nde oturuyor. Olaylara Başbakan duyarsız kalmasın. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bekliyoruz. Yeter artık bu savaş bitsin. Barış istiyoruz. Dershaneye kayıt yaptırdım ancak yaşanan olaylardan dolayı iki ayda sadece iki gün gidebildim. Ben nasıl sınava hazırlanacağım. Bir yandan ölüm korkusu bir yandan sınav stresi. Bize yardım edin." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Silvan halkı, çatışmaların bitmesini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER