20 ülkeden matametikçi, Antalya'da buluştu


Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen International Conference on Advancements in Mathematical Sciences (AMS) Antalya'da başladı. Konferansa 20 ülkeden çok sayıda matematikçi katıldı.

Kazakistan Matematik ve Matematiksel Modalleme Enstitüsü ile Cezayir Badji Mokhtar Annaba Üniversitesi'nin de desteklediği konferansta 20 farklı ülkeden matematikçi, sunumlar yaptı. Konferans kapsamında matematik alanında yeni yöntemler ve gelişmeler ele alındı. 7 Kasım'a kadar sürecek olan konferansta yerli ve yabancı akademisyenler 267 sunum gerçekleştirecek.

Konferansla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fatih Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Feyzi Başer, Cezair ve Kazakistan'la yaptıkları protokolle çeşitli etkinliklere imza attıklarını ifade etti. Daha önce Cezair, Kazakistan ve Fatih Üniversitesi'nde yapılan konferanslara katılımın fazla olması nedeni ile bu yıl Antalya'da program yapmaya karar verdiklerini dile getiren Başer, bu durumun kendilerini büyük bir kolaylık sağladığını kaydetti. Katılımcılar açısından konferansın zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Başer, araştırmacıların ve öğrencilerin yaptıkları yenilikleri sunduğunu söyledi. Ayrıca, dünya çapında ön yapmış matematikçilerinde konferansa konuşmacı olarak katıldığını hatırlattı.

Hindistan Aligarh Muslim Üniversitesi'nden Prof. Mohammad Mursaleen Fransa Universite de La Rochelle Prof. Mokhtar Kirane, Cezayir Badji Mokhtar Annaba Üniversitesi'nden Prof. Lahcene Chorfi, Sudi Arabistan'da Prof. Salim Messaoudi, Atatürk Üniversitesi'nde ise Prof. Arif Salimov konferasa konuşmacı olarak katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 20 ülkeden matametikçi, Antalya'da buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER