Sulh Ceza Hakimliği'nden Koza İpek kararı


Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği, kayyum atanan Koza İpek Grubu'na ait 4 şirkette kayyum atanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına pazartesi günü itiraz edilmişti. İtirazı değerlendiren Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, 22 şirketten 3'ünün holding ile birleştirilerek kendini feshettiği, 1 şirketin de bağış yoluyla devredildiği için kayyum atanmasına gerek olmadığına karar verdi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Doğa Anadolu Maden Arama ve Sondaj Koza Altın İşletmeleri ile BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret Aş ve AZ İpek Danışmanlık Proje ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret AŞ ise Koza İpek Holding AŞ ile birleştiği gerekçesi ile kayyum atanması gerek olmadığına karar verdi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Ticaret AŞ'nin ise hisselerinin bağış yolu ile devredildiği gerekçesi ile kayyum kaldırılmasına karar verdi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararından sonra Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği de diğer kayyum atamalarına ilişkin yapılan itirazı değerlendirecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Sulh Ceza Hakimliği'nden Koza İpek kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER