Yeşilçam, 100.yılını kutladı

Türk sinemasının 100. yılı Dolmabahçe Sarayı'nın önünde kutlandı.

Yeşilçam, 100.yılını kutladı

Türk sinemasının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Dolmabahçe Sarayı önünde klasik otomobilciler ile Yeşilçam’ın emektar oyuncuları bir araya geldi. Hasret gideren sanatçı ve oyuncular, 100. yıl pastasını kestikten sonra klasik otomobillere binerek şehir turu attı.

Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen etkinliğe Türk sinemasının tanınmış isimleri Nuri Alço, Oya Aydoğan, Serpil Çakmaklı, Salih Kırmızı, Levent İnanır, İzzet Güney, Yılmaz Köksal, Eşref Kolçak ve Yusuf Sezgin ve birçok oyuncu katıldı. Etkinlikte klasik otomobiller de sergilendi. Ziyaretçiler otomobillerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yeşilçam’ın usta oyuncularına vatandaşlar yakın ilgi gösterdi. Uzun süredir bir araya gelme fırsatı bulamayan eski oyuncular bu program sayesinde hasret gidermiş oldu.

'YEŞİLÇAM'IN 100. YILINDA SİNEMA AŞKINA TOPLANDIK'

Eski arkadaşları ile buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İzzet Güney, “Sinema aşkına toplandık. Sinemanın 100. yılı diye bir arada olmaya çalışıyoruz. Böyle bir şeye öncülük ediyorlar bizim de yardımcı olmamız lazım. Biz eski sinema sevdalıları olarak bu işin peşinde koşuyoruz.” dedi. Oyuncu Göksel Arsoy ise “Türk sinemasının 100. yılını kutlamak için burada toplandık. Bugün çok büyük bir mutluluk. 100. yıl muhteşem bir rakam. Bu yıllara kadar sinemaseverler bizlere sahip çıktı. Hiçbir zaman bizi unutmadılar. Bizleri bu yıllara taşıyan bu muhteşem insanlara sevgi saygı ve minnet duygularımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

'SİNEMANIN ALTIN ÇAĞINI YAŞADIK'

Eski oyunculardan Yılmaz Köksal ise, “Bu muhteşem bir duygu. Biz bile kolay kolay bir araya gelemiyorduk. Buluştuğumuz arkadaşlar var ama hep beraber olamıyorduk. 100. yılında sinemaya büyük emek verdik. Gurur verici bir şey bizim için. Çok güzel şeyler yaptık. Sinemanın altın çağını yaşadık. Şimdiki dizilere bakın bizim filmlerin uzatılmış şekli. Zamanı irdelemeden Yeşilçam filmi deyip geçiştirmesinler. ” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Türk sinemasının 100. yılı anısına bir pasta kesildi. Daha sonra Yeşilçam oyuncuları klasik otomobillere binerek şehir turu attı.

CİHAN
<< Önceki Haber Yeşilçam, 100.yılını kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER