Sırp lider taşlı saldırıya uğradığı Srebrenitsa şehitliği yine ziyaret etti


Sırbistan Başbakanı Aleksander Vucic, bu yıl saldırıya uğradığı için koşarak terk ettiği Srebrenitsa'daki Potocari Şehitliği'ni bir kez daha ziyaret etti.

Yatırım konferansı için Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti içerisinde yer alan Srebrenitsa'ya gelen Vucic, soykırım anıtına çelenk bıraktı ve mezarları ziyaret tti. Sırp lidere Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik ve diğer yetkililer eşlik etti.

Sırbistan Başbakanı Vucic, geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan anma töreninde saldırıya uğramış ve gözlüğü kırılmıştı. Bugünkü ziyaret sırasında yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, ziyaretlerin yapılacağı alanların üzerinde helikopterler uçuş yaptı. Vucic burada yaptığı konuşmada "Buraya Bosna-Hersek ve Sırbistan arasındaki ilişkileri düzeltme ve geliştirme adına geldim. Sırbistan olarak Srebrenitsa'da yaşayan halkın etnik kimliği ne olursa olsun ister, Sırp ister Boşnak, onlara daha iyi bir gelecek sağlama adına 5,5 milyon dolar yardımda buluncağız." dedi.

Geçtiğimiz hafta da Sırbistan ve Bosna-Hersek arasında ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenlenmiş ve çeşitli anlaşmalara imza atılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Sırp lider taşlı saldırıya uğradığı Srebrenitsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER