"Siyasi hayatımıza mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz' diyenlere ne oldu?'



Büro Emekçileri Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Ali İhsan Orhan, birilerinin siyasi ikbali için ülkeyi bir kaos ve çatışma ortamına sürüklemekten geri durmadıklarını savundu. Orhan, 'Barış süreci siyasi geleceğimize mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz' diyenlerin ne oldu da bu kararlarından vazgeçtiklerini sordu.

Orhan, yaptığı açıklamada ülkede yaşananların 90'lı yıllar olarak ifade edilen çatışma sürecine paralel olduğunu belirtti. Orhan, "Etnik kimliğinden dolayı linçe uğrayan siviller, esnaflar, hareket halindeki otobüslere yönelik taşlı saldırılar, bir arada yaşam kültürümüzü zedelemektedir. Son günlerde gündeme oturan Cizre'de yaşanan sokağa çıkma yasağı, hastaneye götürülemediği için ölen bebekler, defnedilemediği için buzdolabında saklanan cesetler yaşadığımız yüzyılla bağdaşmamaktadır." dedi.

Orhan, şehit cenazelerinde Türkçe, Kürtçe ağıtların birbirine karıştığı bir süreçte, siyasi iktidara yönelen tepkilerin ortada olduğunu kaydetti. Orhan, "Herkes birbirine 7 Haziran'dan sonra ne değişti? sorusunu sormaktadır. Acılı insanlarımızın feryatlarına bile tahammül gösteremeyen siyasi iktidar, asker ve polis ailelerini bile hedef gösterebilmektedir." diye konuştu.

1 Kasım'da yapılacak erken genel seçime giderken ülke ekonomisinin de kırmızı alarm verdiğinin bizzat Maliye Bakanı tarafından da ifade edildiğini hatırlatan Orhan, doların tarihi rekorlarına her geçen gün yenisini eklediğini dile getirdi. Orhan, şunları söyledi: "Başta dolar olmak üzere döviz artışlarının emekçilere hayat pahalılığı olarak yansıdığı ortadadır. Her geçen gün satın alma gücümüz düşmekte, yoksulluk sınırı rakamı altında çalışmaya mahkûm edilen kamu emekçilerinin yaşamları zorlaşmaktadır. Eğitim yılının açılması ve kış koşullarının yaklaşıyor olması da daha kötü günlerin habercisidir."
CİHAN
<< Önceki Haber "Siyasi hayatımıza mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER