Skandal! 4 memura 5 yönetim kurulu üyesi

Sözleşmeli 3 memur ile 1 geçici görevlinin çalıştığı şirketin 5 yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Yıllık ödenen maaş ise 1,1 milyon lira.

Skandal! 4 memura 5 yönetim kurulu üyesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, yönetimi, personeli ve yaptığı iş itibarıyla herkesi şaşırtıyor. Sözleşmeli 3 memur ile 1 geçici görevlinin çalıştığı şirketin 5 yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Yıllık ödenen maaş ise 1,1 milyon lira.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (ADÜAŞ), 4 personele karşılık 5 yönetim kurulu üyesine sahip. Bu görevlilere yıllık 1,1 milyon lira maaş ödüyor. Bir apartman girişinde faaliyet gösteriyor görünüyor. Şirket, Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) bağlı 9 elektrik üretim tesisinin özelleştirme işlemlerini yürütmek için 2007 yılında kuruldu. Bu tesisler 1 yıl sonra Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ’ye devredildi ama ADÜAŞ kapatılmadı. Bunun yerine, Hazine’ye ait olup şirketin uhdesine geçen 25 arsanın satışıyla görevlendirildi. Bugüne kadar sadece 3 taşınmazı elden çıkarabildi. 2014 sonunda TBMM KİT Komisyonu’na verilen bilgiye göre 22 taşınmaz halen satılmayı bekliyor.

Şirkette, sözleşmeli 3 memur ile 1 geçici görevli çalışıyor. Buna karşılık 5 yönetim kurulu üyesi var.

Şirketin yönetim kurulunun yanı sıra 2 kişilik denetim kurulu, bir genel müdürü, 1 hukuk müşaviri 4 de daire başkanı var. Bu dairelerden biri Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığı. Fakat zaten şirketin toplam personel sayısı 4. Diğer daireler şunlar: Ticaret Daire Başkanlığı, Mali İşler ve Finansman Daire Başkanlığı, Teknik İşler Daire Başkanlığı. Ticaret dairesi ile malî işler dairesinin iş yoğunluğu ise hemen hemen yok gibi. Çünkü şirketin herhangi bir ticarî ve malî hareketliliği gözlenmiyor. Şirket 2008 yılında Türkiye’nin değişik bölgelerinden 25 taşınmazın satışıyla görevlendirilmişti. 3 yıl hiçbir satış yapmadı. Şirketin 2011 yılı faaliyet raporunda, o yıl için 3 arsanın satıldığı, geriye 22 arsanın kaldığı belirtiliyor. Aradan 3 yılı aşkın bir zaman geçti, halen 22 taşınmaz satılmayı bekliyor. Yönetim Kurulu Başkanı, 23 Ekim 2014’te Meclis KİT Komisyonu’na verdiği bilgide, “22 taşınmazın özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmalarını tamamladık, ilerleyen günlerde gruplar halinde ihalelerini yapacağız.” dedi. Bu açıklama, 3 yıldır hazırlık çalışması yürütüldüğünü gösterdi.

Hazine Müsteşarlığı’nın Kamu İşletmeleri 2013 raporu da bunu teyit ediyor. Rapora göre şirket, 2013’te hiç satış yapmadı. 2014 raporu ise bu yılın sonunda açıklanacak. 2013 raporuna göre şirketin tek geliri faizlerden oluşuyor. Bunun miktarı ise 1,1 milyon TL. Buna karşılık şirketin gideri de 1,1 milyon lira. Bu da yönetim gideri, yani maaş ödemeleri olarak görünüyor. ZAMAN
<< Önceki Haber Skandal! 4 memura 5 yönetim kurulu üyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER