Soma'da öğrenciler 301 maden şehidi için pedal çevirdi


Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından şehit olan 301 kişiyi anmak için bisiklet etkinliği düzenlendi. Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliğe Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yurdadur, öğrenciler ve velileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Atçı, "Geçen seneki kazada hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab–ı Allah, böyle bir kaza bir daha göstermesin ve yaşatmasın. Ruhları şâd olsun. Bu tür etkinlikleri bizler destekliyoruz." dedi. Okulun Türkçe öğretmeni Ali Şuri Keskin ise, "Şehitlerimizi kaybedeli bir yıl oldu ama acıları hala taze. Biz de onları Yunus Emre İmam Hatip olarak bu şekilde anmak istedik. Aynı zamanda şehitlerimizin geride kalan yakınları var, onların da acılarını paylaşmak istedik. Umarım hedefimize ulaşmış oluruz, onların yanında hissettirmiş oluruz." şeklinde konuştu.

Resim, kompozisyon ve şiir sergisinin açılmasından sonra 301 öğrenci, okul bahçesinden bisikletleriyle Soma Maden Şehitliği'ne kadar pedal çevirdi. Burada Kur'ân okunarak dua edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Soma'da öğrenciler 301 maden şehidi için pedal çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER