Somalı madenciden gündeme bomba gibi düşecek açıklama

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 8’i tutuklu 46 sanıklı davanın dünkü duruşmasında mağdur olarak dinlenen Cüneyt Sualp’in, “İki yıldır işsizim. İki çocuğuma bakıyorum.

Somalı madenciden gündeme bomba gibi düşecek açıklama

Ödünç para alıp buraya, duruşmaya geldim. O yüzden şikayetçi olmaktan vazgeçiyorum” sözleri duruşmaya damga vurdu.

Meydan'dan Mustafa Kuşen'İn haberine göre, sözleriyle salonda üzüntü yaşatan Sualp ifadesinde ayrıca, bant durduğu için bir madencinin vardiya amiri tarafından dövüldüğünü gözleriyle gördüğünü de anlattı.

Megafon olsaydı bu kadar insan ölmezdi
Cüneyt Sualp, ocakta eskiden megafon sisteminin kullanıldığını ifade edip, “O sistem sonra kaldırıldı. Eğer megafonlar olsaydı. Olayı, kısa sürede daha çok arkadaşımız öğrenirdi. Bu kadar insan ölmeyebilirdi” diye konuştu.

Elektrikler kesildi
Ocakta tamir tarama ekibinde görev yapan Cüneyt Sualp, mağdur işçi olarak ifade verdi. Sualp, “Saat 15.45 gibi, 5’inci bant boyundan az miktarda duman gelmeye başladı. Bunun gelip geçici olduğunu düşünüp çalışmaya devam ettik. Ancak 5 dakika sonra daha yoğun bir duman gelmeye başladı ve elektrikler kesildi.

Başlarımızdaki lambalarla idare ettik. Dumanın yoğunlaşmasıyla, temiz havanın olduğu bölüme geçtik. 10 dakika kadar orada bekledik. Sonra dışarı çıktık. Dumandan bayılanları da çıkardık” dedi.
<< Önceki Haber Somalı madenciden gündeme bomba gibi düşecek açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER