'Sözcü'ye resmi ilanlardan men cezası' Meclis'e taşındı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Basın İlan Kurumu'nun, Sözcü gazetesine ikinci kez resmi ilanlardan men cezası vermesi ile ilgili soru önergesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, Basın İlan Kurumu'nun, Sözcü'ye ikinci kez resmi ilanlardan men cezası verdiği haberlerinin basına yansıdığını hatırlattı. Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti: "Basın İlan Kurumu'nun, Sözcü'ye ikinci kez resmi ilanlardan men cezası verdiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise Sözcü'ye ikinci kez resmi ilanlardan men cezası hangi gerekçeler ile verilmiştir?

Basın İlan Kurumu, Sözcü'ye ikinci kez resmi ilanlardan men cezasını kimin ya da hangi kurumun şikayeti üzerine vermiştir?

Basın İlan Kurumu'na hangi basın yayın organları şikayet edilmiştir?

Basın İlan Kurumu'na yapılan şikayetler sonucunda verilen cezalar nelerdir?

Basın İlan Kurumu'na yapılan şikayetlerin içerikleri nelerdir?

Basın İlan Kurumu'na yapılan şikayetler sonucunda verilen cezaların gerekçeleri nelerdir?

Basın İlan Kurumu şikayetleri hangi basın-yayın ilkeleri çerçevesinde değerlendirmektedir?

Basın İlan Kurumu'na 2010-2015 yılları arasında yapılan şikayet sayısı illere göre kaçtır? Şikayet eden kurumlar hangileridir? Kimler şikayet etmişlerdir? Yapılan şikayetler sonrası hangi gazetelere ne tür cezalar verilmiştir ve illere göre dağılımı nedir?

Basın İlan Kurumu'na 2010-2015 yılları arasında yapılan şikayetlerde hangi gazeteler daha çok ceza almıştır?" CİHAN
<< Önceki Haber 'Sözcü'ye resmi ilanlardan men cezası' Meclis'e taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER