Spor müsabakalarında 'ilk yardım sertifikası' olanlar da görev yapacak


Bakanlar Kurulu'nun yürüttüğü Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklik yürürlüğe girdi. Önceki düzenlemeye göre sertifika alan ilk yardım personeli bulundurulamıyordu.

İlgili yönetmeliğin 20. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin ikinci cümlesi, "Diğer spor faaliyetleri için müsabakanın özelliği ve seyirci kapasitesi dikkate alınarak, gerekli teknik donanım ile yeterli sayıda sağlık personeli veya Sağlık Bakanlığı'nın ilgili mevzuatına göre eğitimden geçerek sertifika alan ilk yardım personeli bulundurulur." şeklinde değiştirildi.

YÖNETMELİĞİN ESKİ HALİ

Yönetmeliğin ilgili (d) fıkrasında daha önceki düzenleme, "Profesyonel müsabakaların oynandığı spor alanları ile basketbol, voleybol ve hentbol dallarının en üst liglerinde acil tıbbi müdahale için her tribünde bir ilk yardım odası kurulur ve yeterli sayıda sağlık personeli ve ambulans bulundurulur. Diğer spor faaliyetleri için müsabakanın özelliği ve seyirci kapasitesi dikkate alınarak gerekli teknik donanım ile yeterli sayıda sağlık personeli bulundurulur." şeklindeydi.
CİHAN
<< Önceki Haber Spor müsabakalarında 'ilk yardım sertifikası' olanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER