Beşiktaş derbiler hariç Kasımpaşa'da

Kasımpaşa, siyah-beyazlılardan 4 milyon 250 bin TL talep ediyor. Stat 14 bin kişi kapasiteli olduğu için derbileri farklı bir yerde oynamayı düşünen Beşiktaş ise 2.5 milyon TL öneriyor. Tarafların bu hafta el sıkışması bekleniyor

Beşiktaş derbiler hariç Kasımpaşa'da

İnönü Stadı’nı yenilemek için yıkım çalışmalarına başlayan Beşiktaş’ın bu sezon iç saha maçlarını hangi statta oynayacağı kesinlik kazanmak üzere. Ve bu stat yüzde 90 ihtimalle Kasımpaşa’nın kullandığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı olacak...

Siyah-Beyazlı yöneticiler ile Kasımpaşa Kulübü yetkilileri arasında görüşmeler sürüyor. Lacivert-beyazlılar, Beşiktaş’tan stadı her iki takımın birlikte kullanması durumunda ortaya çıkacak tüm yılın giderlerine yaklaşık bir rakam, yani 4 milyon 250 bin TL talep ediyor. Stadın güvenlik, kira, elektrik, su vb. giderleri maç başına 100 ile 150 bin TL arasında değişiyor. 17 maç için bu rakam 1 milyon 700 bin TL ile 2 milyon 600 bin TL arasına tekabül ediyor. 

Ancak stat 14 bin 200 kişi kapasiteli olduğu için derbi maçlarını başka bir yerde oynamayı planlayan Beşiktaş yönetimi, Kasımpaşa 2.5 milyon TL önerdi. Tarafların bu hafta içi el sıkışması bekleniyor.

BASKI AVANTAJI

Siyah-Beyazlıların gündemindeki diğer stat ise Atatürk Olimpiyat Stadı... Her ne kadar locaların bulunması ve 70 bin kişi kapasitesi olsa da stadın konumu, rüzgâr ve tribünlerin sahaya aşırı uzaklığı olumsuz faktörler. 

Nitekim bu sebeplerden futbol direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Bilic, Olimpiyat Stadı’na sıcak bakmıyor. Kasımpaşa Stadı’nın kapasitesi az ve localarının olmaması bir problem. Ancak şehir içinde bulunması ve taraftar baskısı oluşturulabilecek olması bu stadı bir adım öne çıkartıyor.
<< Önceki Haber Beşiktaş derbiler hariç Kasımpaşa'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER