Derbiler neden Fenerbahçe'den sorulur?

Türk sporunun ''Üç büyükleri'' olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın, geride kalan 2012 yılında futbol, basketbol ve voleybol branşlarındaki derbi maçlarında, en başarılı ekip Fenerbahçe oldu.

Derbiler neden Fenerbahçe'den sorulur?

2012 yılında İstanbul'un köklü kulüpleri futbol, erkek ve kadın basketbol  ile erkek ve kadın voleybol branşlarında birbirleriyle toplamda 52 mücadelede  karşı karşıya geldi.
         
Bu maçlarda 22 galibiyet elde eden Fenerbahçe takımları, seyircilerini en  en fazla sevindiren taraf oldu. Sarı-lacivertlileri, 20 galibiyetle Galatasaray,  6 galibiyetle Beşiktaş izledi.
         
 Fenerbahçe başı çekiyor
         
 2012 yılında toplam 37 derbi maça çıkan Fenerbahçe, bu maçlarda 22  galibiyet, 13 mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, futbolda oynadığı 2 maçta ise  rakipleriyle yenişemedi ve mücadeleler berabere sonuçlandı.
         
Sarı-lacivertliler, rakipleri Galatasaray ile 26, Beşiktaş ile 11 maçta  karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Galatasaray karşısında 14, Beşiktaş karşısında  ise 8 galibiyet elde etti. ''Sarı kanaryalar'', bu maçlarda 10 kez  sarı-kırmızılılara, 3 kez de siyah-beyazlılara boyun eğdi.
         
 En fazla derbiyi Galatasaray oynadı
        
Galatasaray ise 3 kulüp arasında en fazla derbi maç yapan ekip oldu.
         
Toplamda 41 müsabakada boy gösteren sarı-kırmızılılar, 20 maçtan  istediğini alarak ayrıldı. Elde ettiği 20 galibiyetin yanı sıra 17 mağlubiyete  engel olamayan ''Cim Bom'', futbolda oynadığı 4 maçta ise rakiplerine üstünlük  kuramadı ve mücadeleler beraberlikle sonuçlandı.
         
Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile karşılaştığı 26 derbi müsabakasında 10  galibiyet, 14 mağlubiyet alırken, Beşiktaş ile oynadığı maçlarda 10 galibiyet, 3  mağlubiyet elde etti.
    
En kötüsü Beşiktaş
         
2012 yılında oynanan derbi maçlarda, Beşiktaş, rakipleri Fenerbahçe ve  Galatasaray'ın gerisinde kaldı.
         
Beşiktaş Kulübü, mali sorunlarla boğuştuğu 2012 yılında Erkek Voleybol  Şubesi'ni kapatırken, kadın basketbolunda ise gençlerden kurulu bir takımla yola  devam etme kararı aldı.
         
Futbolda da ''FEDA'' sezonunu geçiren ''Kara kartal'', rakipleriyle  oynadığı 26 mücadelede 6 galibiyet, 18 mağlubiyet aldı. Siyah-beyazlılar, Spor  Toto Süper Lig'deki 2 derbi maçtan ise beraberlikle ayrıldı.
         
Beşiktaş takımları, rakipleriyle oynadığı maçlarda, 10 kez Galatasaray'a,  8 defa da Fenerbahçe'ye yenilmekten kurtulamadı.
         
Siyah-beyazlılar, iki takıma karşı aldığı 6 galibiyeti sadece futbol ve  erkek basketbol takımlarıyla yapabildi. Erkek basketbol takımıyla 2011-2012  play-off'larında 2 defa Fenerbahçe'yi, 3 kez de Galatasaray'ı mağlup eden  Beşiktaş, futboldaki tek galibiyeti ise Spor Toto Süper Final Şampiyonluk  Grubu'nda Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek almıştı.AA
         
       
<< Önceki Haber Derbiler neden Fenerbahçe'den sorulur? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER