Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı özeti!

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Belarus temsilcisi Dinamo Minsk'i 1-0 yendi

Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı özeti!

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla karşılaşan Trabzonspor, rakibini 1-0 yenerek tur için avanjlı bir skor elde etti.

Dinamo Minsk'in maçlarını oynadığı başkent Minsk'teki stat bakımda olduğu için karşılaşma, 375 kilometre uzaklıktaki Brest kentindeki Brestskiy Stadyumunda oynandı. Bu maçın rövanşı 8 Agustos Perşembe günü Trabzon'da oynanacak.


Kontrollü başlayan iki takım futbolu sadece orta alanda oynadı. Colman orta alanı toparlayıcı bir görüntü ortaya koyarken, Volkan ve Olcan fazlasıyla top kayıpları yapınca ev sahibi Dinamo Minsk topa daha fazla hakim olan taraf oldu. 

Defansta Giray ve Zeki ikilisinin temposu rakip takımın pozisyon üretmesini engelledi. Kenar hücumlarla pozisyon arayan Trabzonspor ilk yarının bitimine az bir süre kala avantaj golünü kaydetti.

41. dakikada sahneye çıkan Henrique defansın arkasına iyi sarktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan  Brezilyalı futbolcu topu ağlara göndermekte zorlanmadı ve ilk yarı bordo - mavili ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip etkili başladı. 53. dakikada Volkan'ın güzel vuruşunu kaleci Sulima kornere tokatladı. 

55. dakikada Dinamo Minsk'in geliştirdiği atakta direkten dönen topa defansta Celustka ayak koyarak mutlak bir golü engelledi. 

Bu pozisıyon sonrasında yeni transfer Malouda'nın oyuna girmesiyle birlikte Trabzonspor kontrolü eline geçirdi.    

Topu orta sahada tutarak skor avantajını maç sonuna kadar sürdüren bordo - mavili ekip sahadan 1-0 galip ayrılarak tur için avantaj elde etti.
<< Önceki Haber Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı özeti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER