Fatih Terim bundan sonra çok rahat eder!

Fatih Terim adına karar veren yorumcular ne yapmak istiyor?

Fatih Terim bundan sonra çok rahat eder!

Hollanda yenilgisiyle Brezilya umutlarına nokta koyduk. Son dört maça girilirken milli takımın başına Fatih Terim getirilse de işimizin çok zor olduğu zaten belliydi. Düşünsenize,  rakibimiz Romanya'yı kendi evinde yenmemize rağmen vize alamadık. Sonuçta onlar play off oynayacak.

A Milli Takımımız yine yanlış bir planlamanının kurbanı oldu. Başarısızlığın asıl sorumlusu olan Federasyon bir şey olmamış gibi yerinde kalmaya devam ediyor. Yükü Fatih Terim'in üzerine bırakıp geriye çekildiler. Kendileri için hava hoş nasılsa. Sezona büyük umutlarla giren Galatasaray sarsılmış, Fatih Terim gibi bir teknik adam hak etmediği bir duruma düşürülmüş kimin umurunda?

İşin ilginç yanı futbola yarar sağlasın diye kurulan Federasyon, gerçekten tuhaf işler yapıyor. Mustafa Denizli ve Şenal Güneş dururken Galatasaray'ın başındaki Fatih Terim'e kanca atmaları da bunlardan birisiydi.

Kimse kusura bakmasın ancak milli takım için geleceğe dair çizilen tabloların hiç biri hayalden öteye gitmiyor. Biz bu masalları çok dinledik. Uzun vadeli yatırımlar Türkiye'de hiç bir zaman uygulamaya konulamadı. Aceleci yapımız gereği bundan sonra da uygulamaya sokulamayacak. Bir yıl sonra oynanmaya başlayacak 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri için başka futbolcular mı üreteceğiz? Belli ki yine aynı futbolcuların büyük bölümü o kadroda olacak. Bir veya bir kaç başarısız sonuçta da bugün göklere çıkardığımız Fatih Terim'in yerine birisini aramaya başlayacağız.  

Benim asıl üzüldüğüm nokta Mustafa Denizli ve Şenol Güneş ile birlikte Fatih Terim'in de kenarda oturmak zorunda bırakılmaları. Biz ne yazık ki başka ülkeler gibi dışarıya teknik adam ihraç eden bir ülke değiliz. Yetenekli teknik adam sayımız da çok az. Elimizde olanları da kenarda oturtursak ya da pasif görevler verirsek bir yere varmamız da mümkün olmayacak.

Şaşkınlıkla izlediğim bir başka nokta ise bazı yorumcuların sırf Fatih Terim'in hoşuna gitsin diye onun adına emeklilik planı yapmaları. Fatih Terim'in milli takımın başına geçmekle stresten kurtulacağını, daha çok para kazanacağını, kendisi adına çok iyi yaptığını söyleyenler var. 

Kardeşim bırakın da bunun planını Fatih Terim yapsın. Belki dedikleriniz kendiniz için geçerli olabilir ancak bunların Fatih Terim'i tatmin edeceğini nereden biliyorsunuz? Bana göre de Milli Takım'ın başında 6 ayda bir maç yapmayı bekleyecek Fatih Terim'in gün gelip sıkılacağı çok açık ortada. 

Eğer futbolumuzun ve teknik adamlarımızın gelişmesini istiyorsak, Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi teknik direktörlerin dinlenmelerini değil. tam tersine daha verimli çalışmalarını sağlayacak ortamlar hazırlamalıyız...

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com






<< Önceki Haber Fatih Terim bundan sonra çok rahat eder! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER