Fenerbahçe'den portakal harekatı

Savunmaya takviye yapmayı planlayan Fenerbahçe, Everton’un Hollandalı defans oyuncusunu yakın takibe aldı.

Fenerbahçe'den portakal harekatı

YENİ PORTAKAL HEİTİNGA!

Yeni sezonun transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe Yönetimi, Dirk Kuyt’tan sonra takıma bir Hollandaoyuncu daha kazandırmak için atağa kalktı.

Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda savunmaya takviye yapmak isteyen sarı-lacivertli kulüpte, gündemdeki ilk ismin Everton forması giyen Johnny Heitinga olduğu öğrenildi. 2009 yılından bu yana İngiliz ekibinde oynayan 29 yaşındaki tecrübeli futbolcunun, Kuyt ile olan yakın arkadaşlığının bu transferde önemli rol oynaması bekleniyor.

Yeni sezonda alternatifli bir kadro kurmak isteyen ve özellikle savunma hattını biraz daha güçlendirmeyi düşünen Kocaman, geçtiğimiz sezon da bu oyuncu ile ilgilenmiş ancak transfer gerçekleşmemişti.

Yobo ile birlikte oynadı

Özellikle Kuyt’ın gösterdiği uyum, profesyonellik ve başarılı performansın ardından sarı-lacivertliler Hollanda pazarına ağırlık verirken, Heitinga transferini kolaylaştıracak bir başka etken de bu oyuncu ile Kuyt’ın aynı menajerlik şirketine bağlı olması. Everton’ın sözleşmesi gelecek sezon bitecek olan Heitinga’yı iyi bir teklif geldiği takdirde satmaya sıcak baktığı bildirildi.

Bu arada Yobo ile Heitinga’nın 2009-2010 sezonunda Everton’da birlikte forma giymelerinin de avantaj olacağını hesap eden Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın, bu yüzden transfere büyük önem verdiği kaydedildi.

HEITINGA KİMDİR?
DOĞUM YERİ: Hollanda
MEVKİ: Defans
DOĞUM TARİHİ: 15 Ekim 1983
BOYU: 185 cm
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den portakal harekatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER