Fenerbahçe'ye tarih yazma fırsatı

Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerine karşı resmi maçlarda galibiyeti yok.

Fenerbahçe'ye tarih yazma fırsatı

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Milan, Arsenal, Schalke 04, Olimpik Lyon ve Zenit’ten biriyle eşleşecek olan Fenerbahçe, tarihinde yeni bir sayfa açmak için sahaya çıkacak.

Şampiyonlar Ligi’nde Avusturya’nın Salzburg takımını 1-1 ve 3-1’lik skorlarla safdışı bırakan Fenerbahçe, play-off turundaki rakibini bekliyor. Sarı-lacivertlilerin kaderi yarın İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek kurada belli olacak. Bu turda seribaşı olamayan Kanarya’nın işi daha zor. Avrupa’nın kalburüstü takımlarından biri, Ersun Yanal’ın öğrencilerinin karşısına çıkacak. F.Bahçe torbadan Milan (İtalya), Arsenal (İngiltere), Schalke (Almanya), Lyon (Fransa) veya Zenit Petersburg’dan (Rusya) birini çekecek. Rus ekibinin dışındaki diğer 4 takımın ortak özelliği daha önce temsilcimiz ile karşılaşmış olmaları. Ancak F.Bahçe bu rakiplerine karşı üstünlük kuramadı. Arsenal ile 4 maç yapan sarı-lacivertliler iki beraberlik, iki yenilgi alırken, Milan’la oynadığı 2 karşılaşmayı da kaybetti.

BELALISI LYON

Lyon da Kanarya’nın belalıları arasında yer alıyor. Fransız ekibi, F.Bahçe ile 4 kez karşılaştı ve bu maçların hepsinde sahadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler bu 4 takımdan birini çekerse rakiplerinden rövanş alma fırsatını da yakalayacak. Rusya’nın Zenit Petersburg takımı ise daha önce Kanarya ile hiç karşı karşıya gelmedi. F.Bahçe, Zenit ile eşleşirse de kendileri açısından bir ilk gerçekleşmiş olacak.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'ye tarih yazma fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER