Galatasaray bu karmaşayı nasıl çözecek?

Galatasaray neden istediği istikrarı yakalayamıyor?

Galatasaray bu karmaşayı nasıl çözecek?

Galatasaray, Drogba ve Sneijder transferinin ardından istikrarı yakalayamadı. Süper Lig'in en kısır sezonunda ezeli rakiplerine puan farkı atarken, 24 hafta sonunda tam 25 puan kaybederek kötü bir görüntü çizdi.
Sarı-kırmızılılar son olarak Eskişehirspor deplasmanında hayal kırıklığı yaratan bir performans ortaya koydu ve 1 puana bile sevinmek zorunda kaldı. Cim-Bom'un ikinci yarısında 4 gol attığı Orduspor maçından sadece 5 gün sonra dip yapması kafaların karışmasına neden oldu.

SİSTEM KARMAŞASI

Sneijder ile Drogba gibi dünya yıldızlarının ara transferde kadroya dahil edilmesinden sonra "sistem karmaşası" yaşayan ve her maçta yeni bir formasyonla sahaya çıkan Galatasaray'ın, 24 haftalık periyotta istikrarsızlığı istikrar haline getirmesi dikkat çekti. Teknik Direktör Fatih Terim'in son olarak Eskişehir'de Eboue ve Hamit gibi futbolcuları kulübeye göndermesiyle beraber bu tezi doğrular bir yapı sergilendi.

FORVET HATTI BELİRSİZ

Fatih Terim elindeki kadrodan en iyi şekilde yararlanmak isterken forvet oyuncuları arasında seçim yapmakta da zorlanıyor. Didier Drogba, Johan Elmander, Burak Yılmaz ve Umut Bulut gibi etkili 4 forvete sahip olan sarı-kırmızılı takımda Terim'in öncelikle tercihleri Burak Yılmaz ve Didier Drogba. Bu iki ismi aynı anda kullanmak isteyen Terim, bazı maçlarda Burak'ı kenarda kullanmayı denese de golcü oyuncu bu bölgede verimli olamıyor. Drogba gibi bir dünya yıldızından da vazgeçmeyen İmparator'un asıl hedefi bu iki ismi forvet hattında kullanırken, güçlü bir orta saha kurgusu da yaratabilmek.

Sezon başından bu yana Terim'in vazgeçilmezlerinden olan Hamit Altıntop, Sivasspor maçının ardından 2. kez Eskişehirspor karşılaşmasını yedek  kulübesinde tamamladı. Geldiğinden bu yana zaman zaman taraftarın tepkisini toplayan Hamit, bazı maçlarda da takımın yıldızları arasında olmayı başardı. Afrika Kupası'ndan döndükten sonra sağ bekte da Eboue ve Sabri ikilisi arasında tercihlerini değiştiren İmparator'un, bu bölgeyi kalan maçlarda asıl sahibi Eboue'ye bırakmayı düşündüğü belirtildi.
<< Önceki Haber Galatasaray bu karmaşayı nasıl çözecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER