Galatasaray stat şoku mu yaşayacak?

Galatasaray TT Arena'yı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya...

Galatasaray stat şoku mu yaşayacak?

Galatasaray, Türk Telekom Arena konusunda ateşle oynuyor. 3 Mayıs 2011’de yapılan devir sözleşmesiyle stadın 49 yıllık intifa hakkını üzerine alan sarı-kırmızılılar, çatıyı yaptırmayarak stadı kaybetmeyle karşı karşıya kaldı.

Sarı-kırmızılılar tarafından da imzalanan sözleşmeye göre, Galatasaray, 24 ay süre içerisinde açılır-kapanır çatıyı yapmayı taahhüt etmiş, onun sonunda maliyetin yarısı oranında ceza bulunduğu gibi, çatının yapılmasının esas olduğu da not düşülmüştü. Sözleşmelerde yer alan diğer maddeler konusunda da sıkıntı yaşayan ve Spor Genel Müdürlüğü ile davalık olan sarı-kırmızılıların imzasının bulunduğu bu devir sözleşmesinde en önemli kısım da, 13. maddede yer alan “Sözleşmenin feshi” bölümü... Bu maddede şu ifade kullanılıyor:

“Bu sözleşmede yer alan taahhütlere Kulüp’çe uyulmadığının veya aykırı davranışlarda bulunulduğunun tespiti halinde, aykırılığın giderilmesi için Genel Müdürlük tarafından 30 gün süre verilir. 30 günlük sürede bu aykırılıklar giderilmediği takdirde Genel Müdürlük sözleşmeyi feshedebilir. Sözleşmenin feshi halinde Spor Kompleksi 15 gün içerisinde Genel Müdürlük’e devredilir.”

Kayıp büyük olacak

Genel müdürlük inisiyatifine bırakılan bu maddede, “sözleşmenin feshi” kısmı yürürlüğe girerse, Galatasaray’ın elinden sadece stat gitmeyecek, aynı zamanda burasının isim hakkı için belirlenen çok yüksek bir bedel de Cim-Bom’un elinden uçup gidebilecek.
<< Önceki Haber Galatasaray stat şoku mu yaşayacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER