Japonya, güreş için imza topluyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) güreşi olimpiyatlardan çıkarma girişimine karşı çıkan Japonya, imza kampanyası başlattı.

Japonya, güreş için imza topluyor

Japonya Güreş Federasyonu, "Güreşi Kurtarın" başlıklı dilekçe için 100 bin imza toplayarak IOC'ye sunmayı planlıyor. Federasyonun internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "2012 Londra Olimpiyatları'nda güreşte 4 madalya kazandık. Son 15 oyunda da en az bir madalyamız güreşten geldi. Güreş Federasyonu olarak, IOC'nin aldığı bu karardan dolayı çok üzgünüz. Güreş için herkesin desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Başkan Yardımcısı Tomiaki Fukuda da üye ülke federasyonlarına lobi planlarını içeren mektuplar gönderdiğini söylemişti. 

Ayrıca IOC'nin St. Petersburg'da Mayıs ayında gerçekleştireceği toplantıya, Rusya'nın ünlü güreşçisi Alexander Karelin ile Japon sporcu Saori Yoshida da, katılarak güreşin olimpiyat oyunlarında yer alması için lobi faaliyetlerinde bulunacak.

2020 Olimpiyatları'ndan çıkarılması düşünülen güreş oyunları, Brezilya'da 3 yıl sonra yapılacak olimpiyat oyunlarında yer alacak. Bu karara Türkiye Güreş Federasyonu da tepki göstermişti.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Japonya, güreş için imza topluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER