'Kazanmaya mahkumlar'

Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi İhsan Kalkavan Beşiktaş - Galatasaray arasında oynanacak derbi maçı öncesi ilginç açıklamalarda bulundu

'Kazanmaya mahkumlar'

İhsan Kalkavan, derbi maçlarda puana kimin daha çok ihtiyacı varsa onun favori olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yarın akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray derbi maçı için açıklamalarda bulunan Kalkavan,"Beşiktaş için bu derbi biraz daha sıkıntılı. Çünkü Galatasaray kazanmaya mahkum." diyerek şunları söyledi:

"Onlar için olmak ya da olmamak maçı. Real Madrid maçından sonra sarı-kırmızılılar kredisini tüketmiş durumda. Tek çareleri var özür niyetine Beşiktaş derbisini kazanmaları gerekecek. Bu biraz Beşiktaş için sıkıntılı olabilir ama bu derbi için rahat durumdalar. Galatasaray galibiyet için daha çok ısrarlı olacak gibi duruyor. Biraz daha agresif oynayacaklar diye düşünüyorum. Eğer ki bunun dışında bir Galatasaray izlersek onlar için bu sezon gidişatından endişe duyarım. O zaman Galatasaray koca bir balonmuş derim. Zaten derbilerin favorisi en çok ihtiyacı olandır. Ben derbi maçlardaki yorumlarımda yanılmıyorum. Bu şekilde düşüncelerim var."

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR HOCA GÖRMEDİM"

İhsan Kalkavan, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic için de övgüler yağdırdı. Kalkavan, daha önceki yıllarda bile takıma bu kadar uyumlu bir hoca görmediğini belirtti. Tecrübeli yönetici, "Tabi ki derbi maçında Beşiktaş'ın en büyük kozu Slaven Bilic olacak. Bugüne kadar duruş ve davranışı ile 'Kartal edası' olan ve Beşiktaş'a uygun olan bir teknik adam. Çok önemli bir hoca. Ben bugüne kadar Gordon Milne de dahil bu duruşta ve takıma uygun bir hoca görmedim." diye konuştu.

"GALATASARAY TÜRKİYE'NİN AVRUPA'DAKİ VİTRİNİ"

Beşiktaşlı eski yönetici İhsan Kalkavan, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde aldığı 6-1'lik Real Madrid maçı hakkında da yorumda bulunarak, farklı yenilginin dünya nezdinde Türkiye'yi yaraladığını söyledi.

Kalkavan, Galatasaray'ın daha önce Avrupa kupalarında elde ettiği başarılar nedeniyle milli takım gibi algılandığını da belirterek, "Real Madrid karşısında alınan sonuç acı bir sonuç. Başka bir takım böyle mağlubiyet alsa o kadar üzülmezdik. Çünkü Galatasaray Türkiye'nin Avrupa'daki vitrini. Türkiye için bu mağlubiyet, milli takım mağlubiyeti gibi hissedildi." diye konuştu.
<< Önceki Haber 'Kazanmaya mahkumlar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER