Yargıtay Fenerbahçe kararını erteledi mi?

Şike Davası ile ilgili kararı beklenen Yargıtay 5. Dairesi'nin TBMM'den çıkacak yeni kanunu bekleme kararı aldığı belirtiliyor...

Yargıtay Fenerbahçe kararını erteledi mi?

Ankara kulislerinde yankılanan bilgilere göre; 2013'ün son haftasında kesin kararını vermesi beklenen Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde, onama/bozma kararını TBMM'den çıkacak Ceza Kanunu'ndaki yasa değişikliğinden sonra verme eğilimi yoğunlaştı.

Buna göre, önce Ceza Kanunu'nda yapılacak torba yasa değişiklikleri beklenecek. Ondan sonra da Yargıtay Şike Davası'nı yetkili mahkemeye göndererek yeniden yargılanma talep edecek.

Prosedürün böyle işlemesi durumunda, yeniden yargılama sonuçlanana kadar başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere mahkeme tarafından suçlu bulunan hükümlülerin yeniden hapse girme ihtimalleri ortadan kalkacak.. Yargıtay, kanun değişikliğini beklemeseydi, söz konusu hükümlülerin mahkeme kararına kadar hapis yatmaları söz konusu olacaktı..

Yargıtay'ın bu yaklaşımının, Fenerbahçe'nin UEFA ve CAS'a karşı da tazminat konusunda elini güçlendirmesi bekleniyor. Mynet 
<< Önceki Haber Yargıtay Fenerbahçe kararını erteledi mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER