Trabzonspor ve Bursaspor'a dair ilginç istatistikler!

Süper Lig'in 9. haftasında Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak Trabzonspor ve Bursaspor'a dair ilginç lig istatistikleri...

Trabzonspor ve Bursaspor'a dair ilginç istatistikler!

Bursaspor Lig Tarihinde Trabzonspor'a Karşı Deplasmanda Oynadığı Maçlarda Galibiyet Alamadı. Bursaspor lig tarihi boyunca Trabzonspor'a karşı deplasmanda olduğu 36 karşılaşmanın 24 tanesini kaybederken, 12 maçta berabere kaldı ve rakibini deplasmanda hiç yenemedi. Ayrıca Bursaspor Süper Lig'de Trabzonspor karşısında deplasmanda olduğu son 14 maçta 13 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. İki takım arasında toplamda oynanan 72 maçta ise 38 kez Trabzonspor, 8 kez Bursaspor kazandı ve 26 maç berabere bitti. Trabzonspor - Bursaspor karşılaşmasının dakika dakika maç özeti için:

Şenol Güneş, Teknik Direktörlük Kariyerinde Ertuğrul Sağlam Karşısında Hiç Yenilmedi. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş kariyerinde Ertuğrul Sağlam'a karşı çıktığı hiçbir maçı kaybetmedi. 2010-11 sezonunda deplasmanda 2-0 ve sahasında 1-0 kazanan, sezon başında TFF Süper Kupa karşılaşmasında 3-0 galip gelen Şenol Güneş, geçen sezonda sahasında 2-1 kazanıp deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı. 2009-10 sezonun 2.yarısında yine deplasmanda 1-1 berabere kalan Şenol Güneş, 2004-05 sezonu 33.haftasında Samsunspor'un başında görev yapan Ertuğrul Sağlam'ı sahasında 3-0 yenmiş (Şenol Güneş 2004-05 sezonu 2.yarısında görev yapmıştı), 2005-06 sezonu ilk haftasında bu sefer Kayserispor'un başında görev yapan Ertuğrul Sağlam'ı evinde 2-1 mağlup etmişti. Oynanan 8 maçta Şenol Güneş 6 kez kazanırken 2 maç berabere sona erdi. Bursaspor Bu Hafta Trabzonspor İle Berabere Kalırsa Lig Tarihinde En Uzun Üst Üste Berabere Kalma Serisini Yineleyecek. Bursaspor Süper Lig'de oynadığı son 4 maçı berabere bitirdi. Bursaspor son 4 haftada sırasıyla S.B.Elazığspor ile 1-1, Gaziantepspor ile 1-1, Sivasspor ile 2-2 ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Bursaspor bu hafta Trabzonspor ile berabere kalırsa lig tarihinde en uzun üst üste berabere kalma serisini yakalayacak. Bursaspor 1972-73 sezonunda 2.hafta ile 7.hafta arasında üst üste 5 maçı berabere bitirmişti. Onur Kıvrak'ın Bu Sezon Kalesine Gelen 19 İsabetli Şutun Sadece 2 Tanesi Gol Oldu. Onur Kıvrak bu sezon Süper Lig'de oynadığı 5 maçta kalesinde 19 tane isabetli şut gördü. Onur Kıvrak bu şutların sadece 2 tanesini engelleyemedi. Kalesine gelen şutların sadece %11'i gol olan Onur bu alanda ligin en başarılı kalecisi durumda bulunuyor. (5 maç ve üzerinde oynayan kaleciler değerlendirmeye alınmıştır.) Onur Kıvrak Bu Sezon 7 Resmi Maçta 2 Gol Yedi. ( 650 Dakikada 2 Gol Yedi ) Onur Kıvrak bu sezon Trabzonspor formasıyla 7 resmi maçta görev yaptı. Süper Lig'de 5 maç, Uefa Avrupa Ligi play-off turunda 2 maça çıkan Onur Kıvrak sadece 2 gol yedi. Mersin İdman Yurdu maçında Nobre'nin golüne engel olamayan Onur Kıvrak bu haftada Fernandes'in serbest atış golüne engel olamadı. Trabzonspor Son 26 Sezonun En Az Gol Yediği İlk 8 Haftasına Ulaştı. Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de en az gol yiyen takım (4 gol) konumunda bulunuyor. Trabzonspor böylece son 26 sezonun en az gol yediği ilk 8 haftasına ulaştı. Trabzonspor en son 1986-87 sezonunda 8.haftayı 4 gol yiyerek geçmişti.
<< Önceki Haber Trabzonspor ve Bursaspor'a dair ilginç istatistikler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER