Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplandı


İl 'Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu' toplantısı Kırşehir Valiliği tarafından yapıldı. Vali Necati Şentürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, DSİ ve ilgili bölge müdürleri ile daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, fazla ve yanlış sulama nedeniyle bereketli topraklarımızın çölleştiğini, toprakta tuzlaşmanın meydana geldiğini söyledi. Şehirler içerisinden geçen akarsuların bilinçsiz şekilde üstünün kapatılması ve tabii mecrasının bozulmasının, beraberinde birçok tehlikeyi gündeme getirdiğini belirten Vali Şentürk, "Akansuların üstü kapatıldığı zaman, meydana gelen sel hâlinde can ve mal kayıpları oluyor. Ev üstüne ev yapma sel alır derler. Dere kenarlarını evlerle doldurduk. Doğal akıntıya engel olduk ve tabiata zararlar verdik. Dünyanın düzenini bozduk, yağışlar çok düzensiz şekilde yağıyor. Yağışlar, faydasından çok zarara neden oluyor. Ülkemizde, toprak kalınlığı üretim yapılacak seviyede değil. Düzensiz yağışlar neticesinde de erezyonlar meydana geliyor, toprak verimsizleşiyor, çölleşiyor, kuraklık oluşuyor. Dolayısıyla felaketin olumsuz sonuçları da her geçen gün artıyor. Bu toplantıda, bunların önlenmesi için alınacak gerekli tedbirler görüşülecek. İl Su Yönetim Koordinasyon Kurulunun görevi, taşkından korunma yönetim planlarının uygulanmasını izlemek ve koordinasyonunu sağlamaktır. Bu sene alınan bir kararla, ülkemiz Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bir çalışmasıyla havzalara ayrıldı. Bizim bölgemiz de Kızılırmak Havzası olarak adlandırıldı." dedi.

Toplantı, doğal kaynak olan suyun gereksiz kullanımına karşı alınacak tedbirlerin, suyun kalitesinin korunmasının, içme suyunun sağlıklı bir şekilde temin edilmesinin ve taşkın ile sel afetlerinden korunmak için alınacak tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER