Sülalem Ak Partili dedi serbest kaldı

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, avukatının savunmasıyla serbest bırakıldı. Avukat savunmada “Paralel tuzak kurdu. Müvekkilimin sülalesi AK Partili. Bunu il başkanına söyledim. O da bakan’a söyleyecek” dedi.

Sülalem Ak Partili dedi serbest kaldı

SAVCI KULLANILDI

Adana’da 13 Ocak’ta ‘paralel yapı’ iddiasıyla gözaltına alınanlardan İmar Daire Başkanı Hasan Uzun’un duruşmasında ilginç anlar yaşandı. Uzun’un avukatı Ali Yavuz, kamuoyunda ‘Neden paralel operasyon yapılmıyor’ diye baskı olduğunu, savcının kullanıldığını söyledi.

BAKANA SÖYLEYECEK

“Ben mensubu olduğum partinin(AKP) il başkanına bilgi verdim. O da Adalet Bakanlığı’na bilgi vereceğini söyledi” diyen avukat Yavuz, müvekkilinin sülalesinin AKP’li olduğunu belirtti. Mahkeme tutukluluğa devam dedi.
Ancak bir üst mahkeme, itiraz üzerine tahliye kararı verdi.

SÜLALESİ AK PARTİLİ OLANLAR KURTULDU!

Geçen Ocak ayında ‘sözde paralel yapı’ gerekçesiyle tutuklanan Adana Büyküşehir Belidiyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, avukatı “Paralel tuzak kurdu. Müvekkilimin sülalesi AK Partilidir” şeklinde savunma yapınca serbest bırakıldı.

Adana merkezli 3 ilde 13 Ocak günü sözde paralel yapı iddiasıyla düzenlenen operasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, Adana Ticaret Odası eski Başkanı Muammer Çalışkan ile birlikte 28 kişi gözaltına alınmıştı.Adana’nın ilk vakıf üniversitesine arsa tahsisiyle ilgili meclis kararı olmasına rağmen bu karar yok sayılarak ‘resmi evrakta sahtecilik’ iddiasıyla yapılan operasyonda Zihni Aldırmaz, Hasan Uzun, Mustafa Vural, Ferat Yüksel ve Muammer Çalışkan tutuklandı.İddianamenin yazılmasının ardından 6 ay sonra ilk kez hâkim karşısına çıkan sanıklardan Hasan Uzun’un Avukatı Ali Yavuz, ‘sülalesinin AKP’li olduğunu’ belirttiği müvekkilinin tahliyesini istedi. 

“BUNUNLA İLGİLİ İL BAŞKANINA BİLGİ VERDİM”

Operasyon öncesinde savcının evraka boğulduğunu belirten Hasan Uzun’un avukatı Yavuz, “Savcı fezlekeye mahkûm edilmiş. Kamuoyunda da neden ‘paralel’ operasyonu yapılmıyor baskısı vardı. Burada savcı kullanılmış. Ben bununla ilgili mensubu olduğum partinin (AKP) il başkanına bilgi verdim. O da Adalet Bakanlığına bilgi vereceğini söyledi” dedi.

“TÜM AİLESİ AKP’LİDİR”

Hâkimin, “Neyi kastettiğinizi anlamadım” demesi üzerine avukat Ali Yavuz, “Yani burada paralel devlet yapılanması, emniyetteki uzantıları tarafından gizleniyor. Belki de 1-2’sini kurban ettiler. Gerisinin kurtulmaya çalıştığını düşünüyorum. Müvekkilin paralel yapılanma ile alakası yok. Sülalesini tanıyorum, bu yapıya yakın bir kişi bile yok. Tüm ailesi AKP’lidir” diye savunma yaparak Hasan Uzun’un tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

BİR ÜST MAHKEME TAHLİYE ETTİ

Duruşmanın sonunda mütalaasını veren savcı 4 sanığın tutukluk halinin devam etmesini ‘sülalesi AKP’li olduğu’ belirtilen Hazan Uzun’un tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti savcılığın bu talebini reddetti. Mahkemenin ardından Avukat Ali Yavuz’un karara itirazı üzerine ‘sülalesi AKP’li’ olduğu öne sürülen Büyükşehir Belediyesi İmar Dair Başkanı Hasan Uzun tahliye edildi.

Meydan
<< Önceki Haber Sülalem Ak Partili dedi serbest kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER