Süper Lig'de 11 haftada 5 takım teknik adam değiştirdi


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda 11 hafta geride kalırken istediği başarıyı gösteremeyen kulüplerde ise teknik adam değişiklikleri hızlandı. Geride kalan 11 haftada 5 kulüp teknik adamıyla yollarını ayırdı.

Ülkemiz futbolundaki teknik direktör konusunda yaşanan istikrarsızlık bu yıl da devam ediyor. Türkiye Süper Ligi'nde 11. hafta geride kalırken, yaşanan büyük çekişme ve alınan neticeler sonrası takımların yaptıkları teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vurmaya başladı.

Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, son olarak Trabzonspor'da Shota Arveladze'nin görevinden ayrılması ile birlikte sezon başından bu yana 5 teknik adam ile yollar ayrılmış oldu. Şimdiye kadar Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor ve Medicana Sivasspor'da antrenör değişikliği yaşanmıştı.

Süper Lig'de oynanan 11. hafta sonrası teknik direktör değişkliğine gitmeyen 13 takımdan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Akhisar Belediye, Kasımpaşa, Torku Konyaspor, Bursaspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Osmanlıspor, Gaziantepspor ve Kayserispor ise yollarına sezona başladıkları teknik adamlarla devam ediyorlar.

GEÇEN SENE 11 HAFTADA 6 TEKNİK ADAM DEĞİŞMİŞTİ

Yapılan aynı araştırmada, Süper Lig'de geçtiğimiz sezon 11. hafta sonunda teknik adam değişikliğine giden takım sayısının 6 olduğu, Gençlerbirliği ve Trabzonspor'un geçen senede 11. hafta itibarıyla teknik direktör değişikliğine giden takımlar olduğu ortaya çıktı.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun geride kalan 11 haftasında teknik adam değişikliğine giden takımlar ile eski ve yeni teknik adamlar şöyle:

TAKIMLAR TEKNİK DİREKTÖR (Eski) TEKNİK DİREKTÖR (Yeni)

1. Gençlerbirliği Stuart Baxter Mehmet Özdilek
2. Mersin İdmanyurdu Mesut Bakkal Bülent Korkmaz
3. Eskişehirspor Michael Skibbe İsmail Kartal
4. Medicana Sivasspor Sergen Yalçın Okan Buruk
5. Trabzonspor Shota Arveladze Sadi Tekelioğlu (geçici olarak)
CİHAN
<< Önceki Haber Süper Lig'de 11 haftada 5 takım teknik adam değiştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER