Tarsus'ta hububat üretim miktarı 180 bin tona ulaştı

Tarsus'ta hububat üretim miktarı 180 bin tona ulaştı

Tarsus'ta buğday ekim mevsiminin başlamasından dolayı Tarsus İlçe Tarım Müdürü, hububat üreticileri bir araya gelerek, hububat üretiminden yaşanan gelişmeleri ve gelinen nokta hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

Türkiye'ye buğday üretiminde önemli bir yeri olan Tarsus'ta buğday ekim mevsiminin başlamasıyla ilgili olarak Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, çiftçilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Hayri Erdoğan, çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, Tarsus'un tarım potansiyeli oldukça yüksek olduğunu ve yaklaşık olarak bir milyon 8 bin 986 dekar tarım arazisi ile Mersin'in tüm arazi varlığının yüzde 25'ne tekabül ettiğini belirtti.

Erdoğan, "Ekilip dikilebilen tarım arazisinin yüzde 60'lık kısmını (619 bin728 dekar) tarla arazisi oluşturmakta olup, tarla tarımının ise yarısından daha fazla olan kesimini hububat üretimi kapsamaktadır. İlçemiz için hububat üretimi 333 bin 182 dekarlık bir alanda sulu ve kuru tarım olarak yapılmaktadır. 2015 yılı hububat üretim miktarı 180 bin ton rekolteyi bulmaktadır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Tarsus'ta hububat üretim miktarı 180 bin tona ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER