Sur'da çatışma bitti, halk ilçeyi terk ediyor


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde yaşanan çatışmalar sebebiyle ilçeyi terk ediyor.

Sokağa çıkma yasağının dün kaldırılmasıyla birlikte halk, sabah saatlerinde evlerindeki eşyaları toplandı. Çatışmaların yoğun yaşandığı tarihi Kurşunlu Camii yakınlarında bulunan evlerde kimse kalmadı. Kurşun izlerinin bulunduğu evlerde hasar oluştuğu görülüyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, polis ekipleri ile PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) üyeleri arasında çıkan çatışmalar en çok bölge halkını etkiledi. Dün saat 17.00'de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ilçede, vatandaşlar, 36 saat sonra sokaklara çıktı. Yasağın sona ermesiyle birlikte yaşam normale döndü. Ancak bölgede yaşayan vatandaşlar ise çatışmalar nedeniyle ilçeden taşınıyor.

Sabah saatlerinde nakliyecileri ilçeye çağıran halk, eşyalarını araçlara yükledi. Saray Kapı'ndaki Mimar Sinan'ın eseri olan tarihi Kurşunlu Camii'nin yakınlarında bulunan evlerde kimse kalmadı. Adeta hayalet kente dönüşen mahallede çatışmadan geriye çatışma izleri kaldı. Evlerini taşıyan vatandaşlar, çatışmalar nedeniyle ilçeden taşındıklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da çatışma bitti, halk ilçeyi terk ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER