Sur ve İdil'de 14 terörist öldürüldü, Cizre'de 5 ceset bulundu


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden dünkü operasyonlarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Buna göre; Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 223 oldu. Ayrıca bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve bir adet el bombası ele geçirildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20 oldu. Ayrıca üç el telsizi, bir adet tabanca ele geçirildi, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 38 oldu.

Şırnak Cizre'de devam eden arama faaliyetleri esnasında; üç ayrı evde, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen beş bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi (erkek) bulundu. Ayrıca; 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 70 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1.964 adet fişeği, bir adet M-16 piyade tüfeği ve iki şarjörü, 56 adet fişeği, bir adet MP-5 makineli tabanca, bir şarjörü ve 21 adet fişeği, bir adet tabanca, üç adet el yapımı patlayıcı, 6 adet el bombası, iki adet dürbün, 13 adet hücum yeleği, üç adet el telsizi ele geçirildi.

Hakkâri'de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki şahıs yakalandı.

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu bir şahıs yakalandı.

Şanlıurfa'da, bir adet Zagros keskin nişancı silahı, bir adet bomba atar (40 mm, Rus menşeli), 44 adet bomba atar mermisi, 67 adet el bombası, 66 adet el bombası fünyesi, altı adet RPG-7 R/A mühimmatı, 50 adet R/A sevk fişeği ve 700 adet elektrikli fünye ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sur ve İdil'de 14 terörist öldürüldü, Cizre'de 5 ceset... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER