Sur yürüyüşüne polis müdahalesi

Selahattin Demirtaş’ın çağrısı sonrası yasak ve çatışmaların sona ermesi için başlatılan yürüyüşe polis gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale sonrası gazdan etkilenen HDP'li yönetici Muhsin Maltaş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sur yürüyüşüne polis müdahalesi

Edinilen bilgilere göre, kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen HDP Lice ilçe yöneticilerinden Muhsin Maltaş yoğun gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Maltaş hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sona erdirilmesi çağrısıyla şehrin faklı yerlerinden Sur’a yürümek isteyen gruba polis sert müdahalede bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dün saat 16.00’da operasyonların ve 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümeleri çağrısı üzerine kentte yoğun güvenlik önlemi alındı.

Diyarbakır Valiliği de dün saat 12.00’den itibaren ikinci bir emre kadar Sur’da ikamet edenlerin haricinde ilçeye girişleri yasakladı. İlçeye girişte asker ve polisten oluşan güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla önlemleri artırırken içeri girenleri tek tek kimlik kontrolünden geçirdi. Yürüyüş çağrısına uyup saat 15.30 sıralarında Urfakapı’da toplanıp Sur’a girmek isteyen grup dağılmaları için yapılan çağrıya uymayınca polis, tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti. Gruptan yüzü maskeli kimi kişiler polise havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Olaylar kentin diğer semtlerine de sıçradı.

Urfakapı’dan dağıldı

Urfakapı’da polis eylemcilere plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polisin bazı eylemcileri gözaltına aldığı bildirildi. Merkez Yenişehir ilçesinde Demokratik Toplum Kongresi binası önünden yürümelerine izin verilmeyen ve Urfakapı’dan dağılan gruplar, kentin merkezi olan Yenişehir ilçesi Ofis semtinde toplandı. Olaylar nedeniyle Ofis semtindeki esnaf işyerlerinin kepenklerini kapattı.

Diyarbakır’ın Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinin bazı semtlerinde yaşanan olaylarda bir gazeteci boynundan darbe aldı. Olaylara müdahale eden zırhlı araçla, bir TOMA aracı çarpıştı, yaralanan olmadı. Olaylar sırasında yanlarında çocuk bulunan aileler gazlardan etkilenince polis tarafından barikatlardan Sur tarafındaki güvenli bölgeye alındı.

Cumhuriyet
<< Önceki Haber Sur yürüyüşüne polis müdahalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER