Sur'daki şehitler dualarla uğurlandı

Sur'da şehit olan askerler dualarla uğurlandı.

Sur'daki şehitler dualarla uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün sabah PKK terör örgütü üyeleri ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Şehit Uz. Çavuş Bekir Şimşek, memleketi Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Diyarbakır’daki askeri törenin ardından helikopterle Aydıncık ilçesine getirilen Şehit Uz. Çavuş Bekir Şimşek için ikindi namazını müteakip Aydıncık Merkez Camide cenaze töreni düzenlendi. 



Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Yusuf Başer, Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve askeri erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. 



Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Satı Şimşek ve kardeşleri şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazından sonra şehit Uzman Çavuş Bekir Şimşek Aydıncık İlçe Mezarlığında toprağa verildi.

ATEŞ HATAY'A DA DÜŞTÜ 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlarda şehit düşen 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi, memleketi Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şerbetçi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, merkez Antakya ilçesi Akasya mahallesindeki baba evine götürüldü.Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Antakya mezarlık kompleksine getirildi.



Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şerbetçi'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Antakya Şehitliği'ne defnedildi.



Çok sayıda vatandaşın ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldığı törende, teröre lanet sloganları atıldı.

Cenazede baba Mehmet Şerbetçi'nin metanetini koruduğu gözlendi.
<< Önceki Haber Sur'daki şehitler dualarla uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER