Suriye'de çatışmalar şiddetlendi.. 15 muhalif hayatını kaybetti

TÜRK Silahlı Kuvvetleri 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 41. gününde yaşanan çatışmalarda 15 muhalifin şehit olduğunu, 35 muhalifin ise yaralandığını açıkladı.

samanyoluhaber.com

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 41'inci gününde 63 terör örgütü DEAŞ hedefine 301 ateş yapıldığını, söz konusu mevzilerin yanlarındaki IŞİD teröristleriyle imha edildiğini açıkladı. TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında "Gün içinde çıkan çatışmalarda 15 muhalifin hayatını kaybettiğini  35 muhalifin yaralandığı, koalisyon güçlerinin 11 hava harekâtı sonucunda 13 IŞİDunsurunun etkisiz hale getirildiği" bildirildi.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

"Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan üç Özel Görev Kuvvet Grubu’nun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneyindeki 7 meskûn mahallin ele geçirilmesine yönelik gayreti devam etmiş, özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde DEAŞ TÖ unsurları ile yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Operasyonlar devam etmektedir.

TSK: 15 MUHALİF HAYATINI KAYBETTİ, 35 MUHALİF YARALANDI

IŞİD  unsurları tarafından, Kilis şehir merkezi ve çevresine 3 adet Katyuşa roketi atılmış, hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı Kasrah bölgesindeki roket mevzilerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 20 adet ÇNRA mermisi ve 19 adet Fırtına obüsü mermisi ile ateş açılmış ve söz konusu mevziler yanlarındaki IŞİD teröristleriyle beraber imha edilmiştir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 15 muhalif şehit olmuş, 35 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 111 meskûn mahalde (yaklaşık 960 km2) kontrol sağlanmıştır.
<< Önceki Haber Suriye'de çatışmalar şiddetlendi.. 15 muhalif hayatını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER