Suriyeli acılı baba, cenazeleri almak için başvuru yaptı


Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olaydan sağ kurtulan Abdullah Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen minik Aylan ve abisi Galip ile eşinin cenazelerini almak için başvuruda bulundu.

Akyarlar Mahallesi ve Aspat açıklarından denize açılarak, yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu vefat eden 8'i çocuk 12 kişinin yakınları, cenazeleri teslim almak için Muğla Adli Tıp Kurumu'na geldi. Bu kişiler arasında yer alan Abdullah Kurdi, çocukları Aylan ve Galip ile eşi Zahin Kurdi'nin (27) cenazelerini almak için başvuru yaptı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Sun, Daily Mail ve Daily Telgraf gibi gazete ve ajans muhabirleri de sabahın erken saatlerinden itibaren morg önünde ölenlerin yakınlarını beklemeye başladı. Bir süre sonra İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adli Tıp Kurumu önünde önlem aldı. Gazetecilerin içeri girmemesi için kurumun bahçe girişi kapatıldı.

Kıyıya vuran minik bedeniyle dünyanın dikkatini çeken Aylan'ın babası Abdullah Kurdi tercüman aracılığıyla açıklama yaptı. Faciada iki oğlu ile eşi Zahin Kurdi'yi yitiren ve kendisi de bitkin halde kıyıya ulaşan 40 yaşındaki Abdullah Kurdi, "Yaşadığımız yerde savaş var. Savaştan kaçıp geldik. Burada bütün dünyanın bizi görmesini istiyoruz. Biz felaketi yaşamış olabiliriz. Bir daha felaket yaşanmaması için önlemler alınmalı. Bu acılar son olsun." dedi.

Kurdi, ablasının Kanada'da yaşadığını belirterek, "Bu haberler çıktıktan sonra ablam bir televizyon programına konuşmuş. Yurt dışına alınabileceğimize dair bir teklif gelmiş ama bu saatten sonra böyle bir teklifin de hiçbir önemi yok. Cenazeleri buradan Suruç'a, oradan da Kobani'ye götüreceğiz. Çok üzücü bir olay yaşadık. Bu olay hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum." diye konuştu.

Çalışmaları yerinde izleyip koordinasyonunu sağlamak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, kaçak yollarla Türkiye'yi terk etmek, ilkel araçlarla Yunanistan'a geçmek isteyen Suriye ve Irak vatandaşı 12 kişinin öldüğünü söyledi. Aylanç şöyle dedi: "Bugün 12 Suriyeli yabancı şahıs, Muğla Yerkesik Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapılarak ailelerine teslim etmek üzere bekleniyor. Üç cenazenin ailesi geldi. Onları ailelerine teslim ettik. Şu an üç cenaze daha ailelerine teslim edilmek üzere bekliyor, isim tespiti çalışmaları yapıldıktan sonra onlar da ailelerine teslim edilecek."

Abdullah Kurdi, ailesinin cenazesini teslim alırken gözyaşlarını tutamadı. Cenazelerin bugün saat 21.30'da morgdan alınacağı, ardından önce karayoluyla Dalaman Havaalanı'na, ardından havayoluyla İstanbul'a ve sonrasında yine yarın sabah havayoluyla Şanlıurfa'ya götürüleceği belirtildi. Cenazelerin buradan karayoluyla Suruç'a ve toprağa verilmek üzere de Kobani'ye götürüleceği kaydedildi. Öte yandan morg önünde çekim yapan basın mensuplarına morga gelen Suriye uyruklu bir grup saldırdı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli acılı baba, cenazeleri almak için başvuru yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER