Suriyeli gazeteciyi 2 kişinin öldürdüğü, 1 şüpheli patlayıcılarla yakalandı


Gaziantep'te sokak ortasında öldürülen Suriyeli gazeteci Najı Aljarf'ın 2 kişi tarafından öldürdüğü tespit edildi. 27 Aralık 2015'te gerçekleşen olayla ilgili bir şüpheli şahsın yakalandığını açıklayan Gaziantep Valiliği, yakalanan şahsın kaldığı yerde de patlayıcı maddeler ele geçirildiğini duyurdu.

Valilik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; "İlimiz güvenlik birimlerinin geniş kapsamlı çalışmaları neticesinde; olayı gerçekleştiren şahısların 2 kişi olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda olaya karışan şüphelilerin kaçış istikametinde bulunan toplam 337 güvenlik kamera kayıtları incelenmiş, şüphelilerin kıyafetlerini değiştirerek bir noktadan sonra güvenlik kameraları alanından çıktıkları anlaşılmıştır. Ticari taksilerdeki GPS sistemi ile saat ve yer olarak şüphelilerin son bulundukları noktadan geçen ticari taksi sürücüleri ile mülakat yapılarak, olayın meydana geldiği saatten sonra müşteri alan ticari taksi tespit edilmiştir. Şüphelilerin bindikleri ticari taksiden Şahinbey İlçemiz Onur Mahallesinde indikleri anlaşılmış, mahallede yapılan araştırma neticesinde karakteristik saç yapısı ve ayakkabılarından tespit edilen bir şahıs yakalanmıştır."

YAKALANAN ŞAHSIN İKAMETİNDE PATLAYICLAR ELE GEÇİRİLDİ

Yakalanan şüpheli şahsın ikametinde gerçekleştirilen aramada bazı bulguların ele geçirildiği belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Olay yerinden kaçarken üzerinden çıkarmış olduğu kıyafetler ile 4 adet patlayıcı düzeneği, düzeneğin 1 tanesinde zaman ayarlı düzenek mevcut, 1 adet 9 mm çapında menşei bilinmeyen tabanca, 1 adet susturucu, 3 adet zamanlayıcı düzenek, 15 adet 9 mm fişek, 5 adet ateşleyici kapsül, 1 adet şarjör elde edilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli gazeteciyi 2 kişinin öldürdüğü, 1 şüpheli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER