Yasin Börü davasının üçüncü duruşması sona erdi


Diyarbakır'da 6-7 Ekim tarihlerinde çıkan olaylarda Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesi ve Yusuf Er'in yaralanması ile ilgili olarak 17'sı tutuklu 34 kişinin hakkında açılan davanın üçüncü duruşması sona erdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davanın üçüncü duruşmasında olaydan yaralı kurtulan Yusuf Er ve ölen 4 kişinin ailesinin beyanları alındı. Davanın öğleden sonraki kısmında ise müşteki ve sanık avukatları beyanda bulundu. Sanıklar ise mahkeme heyetinden tahliyelerini istedi.

Taleplerin ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş, Hasan Gökguz'ü öldürdükleri ve Yususf Er'i yaraladıkları gerekçesi ile 34 kişi hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları' iddiasıyla beşer kez ağırlaştırılmış müebbet istemi ile iddianame hazırlandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame güvenlik gerekçesi ile Ankara'ya gönderilmişti. Dava kapsamında 17'sı tutuklu, 11'ı tutuksuz ve 5 yakalama kararı olmak üzere toplam 34 sanık bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Yasin Börü davasının üçüncü duruşması sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER